Erzurumdaki uyuşturucu davasında karar

Erzurumdaki uyuşturucu davasında karar -Uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanığa 27 yıl 6 ay hapis ve 20 bin lira para cezası verildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanığa, 27 yıl 6 ay hapis ve 20 bin lira para cezası verildi.
     Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Cüneyt Köker, Ferhat Çetin, tutuksuz sanık Murat Sargün, avukatları ile sanık yakınları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Okan Akar, sanıklardan son savunmalarını yapmalarını istedi. 3 sanık, savunmalarında uyuşturucu bağımlısı olduklarını, uyuşturucu ticareti yapmak gibi bir kasıtlarının bulunmadığını, yaptıkları suçtan pişmanlık duyduklarını belirterek beraatlerini istedi.
     Savunma yapan sanık avukatları da müvekkillerinin uyuşturucu kullandıklarını, üzerlerinde yakalanan uyuşturucunun ticari amaç taşımadığı yönünde kuvvetli delillerin dosyada bulunduğunu ifade etti.
     Mahkeme Başkanı Akar, savunmaların tamamlanmasının ardından duruşmaya 10 dakika ara verdi. Akar, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Murat Sargüne 7 yıl 6 ay hapis ve 5 bin TL para cezası, Cüneyt Kökere 10 yıl hapis ve 7 bin 500 TL para cezası, Ferhat Çekine de 10 yıl hapis ve 7 bin 500 TL para cezası verildiğini açıkladı.
     Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 25 Nisan 2012 tarihinde kent merkezinde çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki uyuşturucu davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER