Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Ejder:

Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Ejder: -Türkiyedeki tavuk sucuklarının mutlaka toplatılması gerekiyor


ERZURUM (A.A) - Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Türkiyedeki tavuk sucuklarının mutlaka toplatılması gerektiğini bildirdi.
     Ejder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gıda kodeksi hakkında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, bakanlığın disiplinli bir şekilde balık, sucuk, et, sosis denetimi yaptığını söyledi.
     Bakanlığının ürünlerde katkı maddesi kullanan firmaları teşhir etmesinin hem tüketici hem de üreticiyi koruduğunu ifade eden Ejder, Halkımız tavuk sucuğundan kesinlikle uzak durmalı. Çünkü bu sucukların içerisinde ne olduğu belli değil diye konuştu.
     Türkiyede etin kilosunun 20-22 TL iken sucuğun kilosunun 7 TL civarında olduğuna dikkati çeken Ejder, şunları kaydetti:
     Et fiyatı, her ilde geçerli olan belli bir fiyattır. Şimdi 22 lira etin kilosu, 7 lira da sucuğun kilosu. Asıl gerçek sucuğun kilosu 27-30 liradır. Eğer etin kilosu 22 lira iken sucuk 7 liradan satılıyorsa, halkımızın bunu sorgulaması gerekiyor. Bugün Türkiyede at eti, eşek eti, domuz eti yakalanıyorsa, bu etler mutlaka sucuğun içerisine de giriyor.
     Kasaplar odası olarak tavuk sucuklarına karşı olduklarını anlatan Ejder, Tarım İl Müdürlüklerinin mutlaka bu tavuk sucuklarını toplatması gerekiyor. Çünkü bu sucuklara ne katıldığı belli değil. Vatandaş da sucukların içerisinde ne olduğun çözemez dedi.
     Domuz eti, at eşek etlerinin vatandaşı ürküttüğünü dile getiren Ejder, Bazı bölgelerde at, eşek yakalanıyor. Merdiven altı üretim de yapan var. Ama bütün bunları kasap esnafına fatura çıkarmak doğru değil dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Ejder: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER