Erzurum PMYOda mezuniyet coşkusu

Erzurum PMYOda mezuniyet coşkusu -İki yıllık eğitimini tamamlayan 199 öğrenci, yemin ederek polisliğe ilk adımını attı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) iki yıllık eğitimi tamamlayan 199 öğrenci, düzenlenen törende yemin ederek polisliğe ilk adımı attı.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, okulun spor salonunda düzenlenen 10. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, polislik hizmeti, emniyet hizmeti ve diğer güvenlik hizmetlerinde silah kullanıyor olmasının önemli bir unsur olduğunu söyledi.
     Silah kullanma yetkisinin, üniformanın ayrıcalıklı bir hizmet olduğunu vurgulayan Öztürk, bunun sınırlarının çok iyi çizilmiş olması gerektiğini belirterek, Kolluk sınırlarını çizen hukuktur. Bunda yeterli titizliği göstermediğimiz takdirde anayasamızda ifadesini bulan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti ifadesi yerini bulmaz dedi.
     Adaletin sadece mahkemelerde cereyan eden bir hadise olmadığının altını çizen Öztürk, devletin her kademesinde tarafsızlık ve adalet anlayışının hakim olması gerektiğini ifade etti.
     Vali Öztürk, şöyle dedi:
     Vatandaşlarımızı olduğu gibi kabul etmek meselesi çok önemlidir. İnsanları tek tipe, tek kişiliğe indirmemek lazım. Hangi şartlarda vatandaşlarımız varsa, biz onu veri kabul etmemiz lazım. Onu değiştirmeyi, istenilen şekle sokmayı düşünmemeliyiz. Böyle düşünürsek, işimize bunu bir şekilde muhakkak yansıtırız. O halde felsefi olarak, liberal bir yaklaşımla insanların olduğu gibi kabul edilmesi, bizim onlardan sadece yasalara uymalarını veya yasal iş ve işlemleriyle ilgili muamele yapmamızı beklediklerini bilmemiz lazım. Ben bunun üzerinde çok durulması gerektiğini düşünüyorum. Ben gerek meslekte olanların, gerek şimdi başlayacak olanların hepsinin bu titizliği göstermelerini bekliyorum, göstereceklerine inanıyorum.
     Okul Müdür Vekili Numan Yıldırım da mezun olan öğrencilerin, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık, insan haklarına saygılı, demokratik toplum değerlerini benimsemiş, hukukun üstünlüğüne bağlı birer çağdaş Türk polisi olarak yetiştirildiğini söyledi.
     Öğrencilerin, eğitimleri boyunca halka en iyi hizmeti sunabilmek, teşkilatı en ileriye taşıyabilmek için gerekli olan bilgiyi, disiplini ve işini kusursuz yapma görev anlayışını elde ettiğinin altını çizen Yıldırım, öğrencilere görevlerinde başarılar diledi.
     Konuşmaların ardından, dönem birincisi Mert Hasan Aktaş, yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Tören, 199 öğrencinin yemin edip, diplomalarını alarak polisliğe ilk adımlarını atmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Erzurum PMYOda mezuniyet coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER