Eşi cezaevine girince kayınpederinin evine sığındı

Eşi cezaevine girince kayınpederinin evine sığındı -Karacabeyde 2006da 14 yaşındaki Ayşenur Dyi kaçıran Servet Dye yerel mahkeme, 2007de Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. 2008de evle


BURSA (A.A) - Karacabey ilçesinde bir genç, o dönemde 14 yaşında bir kız çocuğu olan bugünkü eşini kaçırdığı iddiasıyla 6 yıl önce hakkında açılan Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan açılan kamu davasının sonuçlanması üzerine 3 gün önce hapse girdi. Bunun üzerine genç kadın, çocuğuyla birlikte kayınpederinin evine sığındı.
     Servet D, 2006da kendisinden 5 yaş küçük olan 14 yaşındaki Ayşenur Dyi kaçırdı. Kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine Servet D. polis tarafından yakalandı. Daha sonra Ayşenur Dnin severek kaçtığını söyleyip, şikayetini geri alınmasına rağmen Servet D. hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan kamu davası açıldı.
     İnşaatlarda boyacılık yaparak geçimini sağlayan Servet D hakkında, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 2007de, Çocuğa karşı cinsel istismar suçundan dolayı Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerince 8 yıl 4 ay hapis kararı verdi.
     Bu arada, 2008de resmi nikah kıyan çiftin, 2009da çocukları dünyaya geldi. Servet D, yargı sürecinde, yerel mahkemeye başvurarak, mağdure ile evlendiklerini belirterek evlenme cüzdanı fotokopisi, aile nüfus kaydını delil olarak sundu ve cezanın ertelenmesini talep etti.
     Yargıtay 14üncü Ceza Dairesi ise Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan sanık Servet Dnin, yargılama sonunda, atılı mahkumiyetine dair Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı Haziran 2012de onadı. Bunun üzerine Servet D, 3 gün önce hapse girdi.
     Ayşenur D, yaptığı açıklamada, eşinin bir an önce serbest bırakılmasını isteyerek, Kararın ardından kirada oturduğumuz evden ayrılıp, 3 yaşındaki oğlumla kayınpederimin evine sığındım. Devletin bize sahip çıkmasını istiyorum dedi.
     Kayınpeder Niyazi D. ise karara tepki gösterip, Kanun şimdi bu kızı koruyor mu yoksa perişan mı ediyor- Ben günlük işlerle zor geçinen bir insanım, bu çocuğa ve annesine nasıl bakayım- diye konuştu.
     Öte yandan, Bursa Barosunun tahsis ettiği avukatla davayı takip eden ailenin, 2008deki resmi nikaha ilişkin belgeleri Yargıtaya göndermediği öne sürüldü.
    
     Muhabir: Karacabey/ Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Eşi cezaevine girince kayınpederinin evine sığındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER