Eski Devlet Bakanı Tüzmen, Kaleiçinde dalış

Eski Devlet Bakanı Tüzmen, Kaleiçinde dalış yaptı -Kürşat Tüzmen: -Bu ülkenin bir tek vatanı var, bu vatan bizim, bir tek devleti var, Türk Devleti, o da bizim. Tek vatan, tek millet var, bu milletin adı da Türk Milleti


ANTALYA (A.A) - Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Bu ülkenin bir tek vatanı var, bu vatan bizim, bir tek devleti var, Türk Devleti, o da bizim. Tek vatan, tek millet var, bu milletin adı da Türk Milleti dedi.
     Tüzmen, Kaleiçinde yaklaşık 30 metrelik alanda dalış gerçekleştirdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransız savaş malzemelerini taşıyan batık savaş gemisinin bulunduğunu alanda dalış yaptıklarını söyledi.
     Tüzmen, İki yıl önce de aynı alanda dalış yaptım. Ama farklılıkları görmek için yeniden dalış yaptık. Geminin içinde hala bazı bombalar, fişekler duruyor. Gemi balık yuvası haline geldi dedi.
     Antalyanın turizm gelirlerinin artık diğer tüm sektörlerin üzerinde gerçekleştiğini söyleyen Tüzmen, Antalya turizmi öğrendi, turizm beldelerinin en önemlileri arasında yerini hakkıyla aldı. İnsanımız bence bu kadar sevecenliğiyle bunun çok daha ötesini hak ediyor dedi.
     Aynı gelişmeyi Mersinde de beklediklerini anlatan Tüzmen, ancak Mersinin Antalyayı yakalayabilmesi için en az 20-30 yıla ihtiyaç duyduğunu bildirdi.
     Antalyanın Türkiyenin ve dünyanın en güzel köşelerinden birisi olduğunu kaydeden Tüzmen, Antalyada 2 güzel gün yaşadıklarını dile getirdi.
    
     -Güvenlik güçlerinin özlük hakları-
    
     Kaleiçindeki dalışı deniz polisleriyle yaptığını hatırlatan Tüzmen, güvenlik güçlerinin Güneydoğuda ve Türkiyenin sınırları dışında da görev yaptıklarını, Türkiyeyi koruduklarını söyledi.
     Kendisinin bakan olarak görev yaptığı dönemlerde özellikle uzman jandarmaların sorunlarını hükümete getirmeye ve özlük hakları ile ilgili bir kanun tasarısı hazırladığını belirten Tüzmen, Bir kanun çıkartmaya çalıştım ama başarılı olamadım diye konuştu.
     Tüzmen, bu konuda hükümetin bir çalışma yapması gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:
     Benim birden fazla gazi olmuş arkadaşlarım var. Arkadaşlarımız Güneydoğuda görev yapıyorlar, şerefsizlere karşı ülke güvenliğini sağlamaya çalışıyorlar. Emekliliklerinde de bin 200 lira maaş alıyorlar. Bununla geçinecekler. Dolayısıyla özlük haklarının en iyi şekilde bu arkadaşlarımıza verilmesi gerekir.
     Tüzmen, Antalyada gerçekleştirilen halk triatlon yarışında aldığı madalyayı güvenlik güçleri adına aldığını kaydetti.
     Dalışı gerçekleştirmesinde kendisine destek olan Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür eden Tüzmen, Bu ekiple Türkiyenin ay yıldızlı bayrağını en iyi noktaya taşımaya devam edeceğiz. Bu ülkenin bir tek vatanı var, bu vatan bizim. Bir tek devleti var. Türk Devleti, o da bizim. Tek vatan, tek devlet, tek millet var. Bu milletin adı da Türk Milleti. Kökenimiz farklı olabilir ama sonuçta hepimiz Türk milletiyiz. Bunu da kimse unutmasın diye konuştu.
     Tüzmen, dalış yaptığı noktadan balık yakalamak için atılmış 2 adet olta çıkardı.
     (HÖ-HS-JM)
<< Önceki Haber Eski Devlet Bakanı Tüzmen, Kaleiçinde dalış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER