Eski kamu binaları kültürevlerine dönüşüyor

Eski kamu binaları kültürevlerine dönüşüyor -Ardahan Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliğinin hazırladığı projeyle köylerde atıl durumda bulunan kamu binaları kültürevi olacak -Vali Yardımcısı Pişkin: Projeyle özellikle gelen


ARDAHAN (A.A) - Günay Nuh - Ardahanda Köylerimiz SODES ile Kültürevine Kavuşuyor adlı projeyle köylerdeki atıl kamu binaları kültürevlerine dönüştürülecek.
     Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan projeyle, köylerde atıl durumda kalan okul gibi bazı kamu binalarının çok amaçlı kültürevlerine dönüştürüleceğini söyledi.
     Bu kapsamda ilk etapta 10 köyde projeyi uygulamaya koyacaklarını ifade eden Pişkin, yeniden düzenlenecek binaların bakım ve onarımlarının yapılmasının ardından projeyle örf ve adetlerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasının sağlanacağını belirtti. Pişkin, şöyle devam etti:
     Projeyle özellikle gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için köylerimizde atıl durumda kalan binaları çok amaçlı kültürevlerine dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Yerelimizde taziye, düğün, asker uğurlamasında kullanılacak binalarda kadın ve genç kızlarımızın sosyal hayata adapte olmaları sağlanacak.
     Kültür evlerinde şiddet gören ve toplumda dezavantajlı durumda bulunan kesime de ulaşılacağını anlatan Pişkin, Dezavantajlı kişilerin aile hayatına ve topluma kazandırılmasını hedefliyoruz. Maliyeti 290 bin lira olan projenin önemli ayaklarından birisi de öğretmen ve sosyal çalışmacılar tarafından annelere iyi bir eş, iyi bir veli, iyi bir anne olmaları konusunda eğitimler verilecek diye konuştu.
     Pişkin, projeyle büyük kentlere gitmek isteyenlere yeni imkanlar sağlayıp, göç oranını azaltmış olacaklarını ifade ederek, uygulamayla sağlık taraması, tarım ve hayvancılık konularında eğitimler de vereceklerini kaydetti.
     Merkeze bağlı Ovapınar Köyü Muhtarı Hükümdar Özdemir de uygulamayla köylerinin kazançlı çıkacağını söyledi.
     Köylerdeki atıl durumda bulunan binaların proje kapsamına alınmasının önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Özdemir, Köyümüzdeki okul binasının böyle bir amaç için değerlendirilmesi tabi ki bizim için son derece önemli olacak. Eski okulun kapısı kilitli ve terk edilmiş durumda. Kültürevi olarak kullanılması halinde bizim işimize gelir. Umarım projede benim köyümde yer alır dedi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eski kamu binaları kültürevlerine dönüşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER