Eski Milli Eğitim Bakanı Güzel hakkında

Eski Milli Eğitim Bakanı Güzel hakkında suç duyurusu -Ege Efe Kültür Derneği üyeleri, Güzelin bir televizyon programında, Atçalı Kel Mehmet Efe ve efeler hakkında sarf ettiği sözlerle kişinin hatırasına alenen hakaret suçu işle


İZMİR (A.A) - Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel hakkında kişinin hatırasına alenen hakaret suçu işlediği iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     İzmir Adliyesi önünde avukatları Tarcan Ülük ile birlikte basın açıklaması yapan Çelik ve dernek üyeleri, Hasan Celal Güzelin efeler hakkında kasıtlı ve provokatif söylemlerde bulunduğunu ileri sürdü.
     Çelik, Güzelin bir televizyon programında, Atçalı Kel Mehmet Efe ve efeler hakkında hain, şaki sürüsü PKK ile benzeşme olduğunu iddia ederek, haydut, eşkıya, eli kanlı katil, ırz düşmanı ve terörist şeklinde sözler sarf ettiğini dile getirdi.
     Hasan Celal Güzelin bu provokatif söylemle TCK 130. maddesi gereğince kişinin hatırasına alenen hakaret suçunu işlediğini savunan Çelik, Toplumu rencide eden bu sözlerin, Türk milletinin düşmanı bir kafa yapısının gerçek niyetinin yüce Türk yargısı önünde ifşası için, ayrıca tarafımızdan çekişmenin giderilmesi davasına konu yapılacaktır dedi.
     Çelik, Efe kültürünün kurucusu Atçalı Kel Mehmet Efe nezdinde tüm efeleri PKK ile aynı kefeye koymanın, PKKnın da arkasında olan emperyalist güçlerle temas halindeki provokatörlerin yapabileceği bir şey olduğunu savunarak, Efe kültürünün milli kurtuluşçuluğu kimseden öğrenecek hali yoktur. Çünkü efeler milli kurtuluşçuluğun kurucularıdır. Atçalıdan Çakırcalıya, Demirciye efeler halka zulmeden Osmanlıdan, işgalci emperyalistler ve uşağı Yunan Ordusuna gereken cevabı vermişlerdir. Efe topraklarında kimse Maraş, Çorum, Sivas katliamı örgütleyemeyeceği gibi, bayrağa ve vatana da dil uzatamaz diye konuştu.
     Dernek üyeleri daha sonra suç duyurusu dilekçesini İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Eski Milli Eğitim Bakanı Güzel hakkında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER