Eski senatörlerden Demirayakın cenazesi, Aydında toprağa

Eski senatörlerden Demirayakın cenazesi, Aydında toprağa verildi -Cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da katıldı


AYDIN (A.A) - Kalp krizi sonucu vefat eden eski Aydın senatörlerinden 80 yaşındaki Sadettin Demirayakın cenazesi toprağa verildi.
     Demirayak için ilk tören Aydın Barosu önünde düzenlendi. Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, Demirayakın Aydının için çok önemli bir isim olduğunu, vefatından dolayı derin üzüntü duyduklarını belirtti.
     Buradaki törenin ardından Demirayakın Türk bayrağına sarılı tabutu, polis mangası eşliğinde Aydın Bey Camisine getirildi. Demirayakın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Atça Beldesi Mezarlığına defnedildi.
     Cenaze törenine Demirayakın yakınları ile Aydın Valisi Kerem Al, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sadettin Demirayakın vefatından dolayı Aydınlıların acısının büyük olduğunu söyledi.
     Demirayakın, Aydının entelektüel birikimine çok önemli katkıları olduğuna dikkat çeken Tezcan, Aydının yakın tarihinin aydınlatılmasında çok büyük katkıları oldu. Bizlere önemli noktalarda rehberlik yapmıştır. Kendisini özleyeceğiz. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun dedi.
     Kalp krizi sonucu önceki gün ölen, evli ve iki çocuk babası Sadettin Demirayak, 1977 yılında CHPden Aydın Cumhuriyet Senatörü seçilmişti.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Tolga Albay
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Eski senatörlerden Demirayakın cenazesi, Aydında toprağa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER