Eskişehirde deri kesme hat sergisi açıldı

Eskişehirde deri kesme hat sergisi açıldı -Dünyada suni deriyle el yapımı hat kesme sanatını icra eden tek sanatçı olan Murat Ateşin eserlerinden oluşan Hüsn-i Hat Yansımaları-4 sergisi, izlenime sunuldu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, dünyada suni deriyle el yapımı hat kesme sanatını icra eden tek sanatçı olan Murat Ateşin eserlerinden oluşan Hüsn-i Hat Yansımaları-4 sergisi açıldı.
     Ateş, Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonunun ev sahipliğinde Odunpazarındaki Beylerbeyi Konağında düzenlenen serginin açılış töreninde, yaklaşık 3 yıl önce hobi olarak başladığı çalışmalar sonucu 150-200 arasında deri kesme hat eseri ortaya çıkardığını söyledi.
     Bu sanatın, tamamen el kesmesi ve el yapıştırmasıyla yapıldığını belirten Ateş, bu işi boş zamanlarında kendi çabalarıyla öğrendiğini ifade etti.
     Ateş, İstanbuldaki Dolmabahçe Sarayı ile ABDnin başkenti Washingtonda da sergiler açacağını anlattı.
     Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Necdet Çapa da 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Eskişehirde, Türk kültürünü yansıtan faaliyetleri artırarak sürdüreceklerini bildirerek, Sabırla, el emeği ve göz nuruyla bu sanat eserlerini tek tek işleyerek bir ilki gerçekleştiren, Türk insanının zekası ve sanat aşkını tüm dünyaya gösteren sanatçımız Murat Ateşe bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim dedi.
     Daha sonra, Ateş, ay ve yıldız figürleriyle işlediği ayetlerden oluşan hattı, Beylerbeyi Konağı sahibi Niyazi Çapaya hediye etti.
     Katılımcılar, törenin ardından, 35 eserin bulunduğu ve iki gün açık kalacak sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde deri kesme hat sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER