Eskişehirde Acil Servisteki doktorun darp edilmesi

Eskişehirde Acil Servisteki doktorun darp edilmesi -Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fidan: -Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması durumuna karşılık hastanelerimizde birçok önlem alınmıştır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması durumuna karşılık hastanelerde birçok önlemin alındığını bildirdi.
     Fidan, önceki gün Eskişehir Devlet Hastanesinde, bir kişinin yakınına rapor vermediği gerekçesiyle kadın doktorun darp edilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şiddetin hiçbir şekilde hak arama yöntemi olamayacağını belirterek, sağlık çalışanlarına şiddetin dünyada önemli bir problem olduğunu kaydetti.
     Vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap vermeye çalıştıklarını vurgulayan Fidan, şunları ifade etti:
     Hak arama yolu şiddet olamaz. Yerine göre bir sağlık konusunda vatandaşı rahatsız eden bir durum da meydana gelebilir. Biz bunun için başvuru yollarının hepsini açmış durumdayız. Şiddete başvuranlar hakkında tedbirleri de alıyoruz, alacağız. Buna asla müsamaha etmeyeceğiz. Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması durumuna karşılık hastanelerimizde birçok önlem alınmıştır. Hastanelerimizde yaşanan şiddet olayları beyaz kod olarak adlandırılmaktadır. Öncelikle hastanelerimizin her bölümü güvenlik kameralarıyla izlenmektedir ve geriye dönük kayıtlar saklanmaktadır. Şiddet olayları esnasında müdahale etmek amacıyla hastanelerde beyaz kod ekipleri oluşturulmuştur. Bu ekipler şiddet olayı gerçekleştiğinde olay yerine ulaşıp önce saldırganı etkisiz hale getirip daha sonra olayı tutanakla kayıt altına almaktadır. Kayıt altına alınan olaylar Sağlık Bakanlığının 113 Beyaz Kod Birimine intikal ettirilerek konuyla ilgili avukatlarımız tarafından hukuki süreç başlatılmaktadır.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde Acil Servisteki doktorun darp edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER