Eskişehirde üniversite yerleşkesindeki arbede

Eskişehirde üniversite yerleşkesindeki arbede -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: -Güvenlik birimimizde soruşturma süreci başlatılmış olup, söz konusu olayda kusuru bulunan personel hakkında gerekli işlem yapılacaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, güvenlik biriminde soruşturma süreci başlatıldığını belirterek olayda kusuru bulunan personel hakkında gerekli işlem yapılacağını bildirdi.
     Meşelik Yerleşkesinde öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbedeyle ilgili Prof. Dr. Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Martta üniversite bir grup öğrencinin üniversite tarafından bilinmeyen yiyecek maddelerini dağıtmak istediklerini, bunun üzerine güvenlik biriminin dağıtıma müdahale ettiğini kaydetti.
     Güvenlik biriminin müdahalesinin öğrencilerin sözlü protesto ve oturma eylemine yönelik olmadığına değinen Prof. Dr. Gönen, şu ifadeleri kullandı:
     Yaklaşık 10 öğrenci ve güvenlik elemanımız arasında yaşanan karşılıklı darp ile neticelenen olayla ilgili üniversitemiz ve emniyet güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesine başlanmış olup, bir güvenlik raporu hazırlanmaktadır. Yapılan ön değerlendirmede olayın protestocu öğrencilerin mukavemet ve güvenlik elemanlarına darbıyla başladığı tespit edilmiş olmasına rağmen olayın devamında bazı güvenlik elemanlarının aldıkları darbelerin etkisiyle ve olayın yarattığı psikolojik baskıyla öğrencilerle güvenlik elemanları arasında tasvip edilmeyecek, bizi derinden üzen görüntülerin oluştuğu görülmüştür. Yapılan bu değerlendirme sonucunda güvenlik birimimizde soruşturma süreci başlatılmış olup, söz konusu olayda kusuru bulunan personel hakkında gerekli işlem yapılacaktır. Bu olayın, ilgili birimimizde ayrıca değerlendirilmesi yapılmakta olup, benzer görüntülerin yaşanmaması için alınması gereken önlemler üzerinde ayrıca durulmaktadır.
     Prof. Dr. Gönen, öğrencilerin taleplerini her platformda dile getirmeleri için özel bir hassasiyet gösterildiğini ve bu anlamda öğrenci temsilciliğinin en faal birimleri arasında yer aldığını bildirerek, şöyle devam etti:
     Bu birimimize, öğrencilerle ilgili konularda üniversite senatosu dahil her kurula katılım hakkı tanınmıştır. Öğrencilerimizin temsilcileri vasıtasıyla bizlere ilettikleri talep ve değerlendirmeler ivedilikle ele alınmakta ve çözüm üretilmektedir. Ayrıca yasal prosedürlerle kurulmuş olan 85 öğrenci kulübümüz, farklı alanlarda faaliyetler yapmakta ve rektörlüğümüzce faaliyetleri en üst düzeyde desteklenmektedir.
     Yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü belirten Prof. Dr. Gönen, 23 bin 500 öğrencinin huzur içinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürdüğü ESOGÜde huzur ve güven ortamını destekleyen bütün öğrencilere teşekkür etti.
     11 Martta, ESOGÜ Meşelik Yerleşkesinde bir grup öğrenci, yemek fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek amacıyla hazırladıkları sandviçleri, yemekhanenin önünde arkadaşlarına dağıtmak istemiş, özel güvenlik görevlilerinin buna izin vermemesi üzerine grup, Rektörlük binası önüne giderek, sandviçlerini burada dağıtmaya çalışmıştı. Güvenlik görevlilerinin yeniden müdahalesinin ardından öğrencilerle görevliler arasında tartışma çıkmış, burada yaşanan arbede sırasında polis ekipleri, 5 öğrenciyi gözaltına almıştı.
     Bu olaydan yaklaşık iki saat sonra yerleşkede toplanan öğrenciler, slogan atarak Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçmiş ve bina önünde bir süre oturma eylemi yapıp halay çektikten sonra dağılmıştı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde üniversite yerleşkesindeki arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER