Eskişehirdeki cinayet davası

Eskişehirdeki cinayet davası -Komşusunu bıçakla öldürüp, komşusunun karısını ağır yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde komşusunu bıçakla öldürüp, komşusunun karısını ağır yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.
     Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında, Yıldırım Telli (41) hakim karşısına çıktı.
     Tutuklu sanık, iddianamenin okunmasının ardından duruşmada verdiği ifadesinde, "Bakkal dükkanından veresiye alışveriş yaptığım Mehmet Sakızcı, borcum olan 9,5 lirayı zamanında ödeyemediğim için bana küfretti. Bunun üzerine kendimi kaybettim. Yanımda taşıdığım bıçakla ne yaptığımı hatırlamıyorum. Sevim teyzenin imdat sesleriyle kendime geldim" dedi.
     Olayda ağır yaralanan ve hastanede tedavi gördükten sonra iyileşerek taburcu edilen Sevim Sakızcı (77) ise öldürülen eşinin sanığa küfretmediğini savundu.
     Sakızcı, olay sırasında Tellinin eşini de kendisini de pek çok yerinden bıçakladığını öne sürerek, "Beni, oturduğum yerden kalmak istediğim sırada bıçakladı. Sanığın elinde bana ait olan ve içinde 700 lira, iki bilezik ile tek taş yüzük olan çantamı gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.
     Bunun üzerine kendini savunan Telli de "Ben olay yerinden herhangi bir malzeme, çanta, para gibi bir şey almadım. Elimdeki poşette tarhana vardı" ifadelerini kullandı.
     Diğer tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, sanığın ceza ehliyeti olup olmadığının araştırılması için duruşmayı 28 Mayısa erteledi.
     14 Şubat 2013te Dede Mahallesi Kalabak Sokaktaki bir bakkal dükkanının deposunda meydana gelen olayda, birçok yerinden bıçaklanan iş yeri sahibi Mehmet Sakızcı (79) olay yerinde hayatını kaybetmiş, ağır yaralanan eşi Sevim Sakızcı ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı. Bir süre sonra polisin katil zanlısı olarak yakaladığı Yıldırım Telli, tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER