Eskişehirdeki suç örgütüne yönelik operasyon

Eskişehirdeki suç örgütüne yönelik operasyon -Eskişehir ve Uşakta 17 ayrı olaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 2si tutuklandı -Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen ve cezaevinde bulunan kişinin, 10 ay önce b


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir ve Uşakta 17 ayrı olaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 2si tutuklandı. Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen ve cezaevinde bulunan kişinin, 10 ay önce bir iş yerindeki çelik kasadan çaldığı İstiklal madalyasını boynuna takıp dolaştığı ortaya çıktı.
     İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin 12 ayrı adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda, Eskişehir il merkezi, Sivrihisar ve Uşakın Banaz ilçelerinde toplam 17 ayrı olaya karıştıkları iddiasıyla U.Y. (18), İ.Y. (23), H.G. (19), G.S. (18), E.D. (16) ve U.E.(19) gözaltına alınmıştı.
     Şüphelilerden U.E. emniyetteki ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 5 kişi adliyeye sevk edildi.
     Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen S.K.(28) da adliyeye getirildi.
     U.Y. ile G.S. mahkemece tutuklanırken, İ.Y, H.G. ve E.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Öte yandan suç örgütü lideri S.Knin, 5 aydır hırsızlık suçundan Açık Cezaevinde bulunduğu, 10 ay önce Organize Sanayi Bölgesinde bir iş yerinin çelik kasasından çaldıkları ve iş yeri sahiplerinin İstiklal Savaşına katılan dedelerinden kalma madalyayı boynuna takıp bir süre dolaştığı öğrenildi.
     Eskişehir il merkezi ve Sivrihisar ilçesinde insan ticareti, yağma ve iş yerlerindeki çelik para kasalarından hırsızlık suçlarına karıştığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 9 ay süren takip sonucunda düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 1i emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmış, 5 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.
     Ayrıca operasyon kapsamında, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen S.K. ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen A.Knin (19) başka suçtan cezaevinde bulunduğu, 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirilmişti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER