Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin: Menemendeki tesislerimizde ürettiğimiz kendi tohumlarımızın daha yaygın kullanılması çözüme yardımcı olacaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İhsan Çetin, Menemendeki tesislerde üretilen kendi tohumlarının daha yaygın kullanılmasının çözüme yardımcı olacağını bildirdi.
     Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehirde sığır yetiştiriciliğinin, hayvan sayısı az olan küçük ölçekli işletmelerde yapılmaya çalışıldığını ifade etti.
     Bir diğer sorunun damızlık ineklerin döl tutmaması ya da geç döl tutması yönünde olduğunu belirten Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Döl tutmama sorunu zor koşullarda yürütmeye çalıştığımız hayvancılığı yapılamaz hale getirmektedir. Verim ve gelir kayıplarına neden olmaktadır. Bu sorunun nedenlerinden biri de kullanılacak tohumların rastgele veya farklı özelliklere göre seçilmesidir. Oysa ki Menemendeki tesislerimizde ürettiğimiz kendi tohumlarımızın daha yaygın kullanılması çözüme yardımcı olacaktır. Yönetim kurulumuz ilimizde yapılan suni tohumlamada amaçlarımıza ulaşmak ve daha iyi bir noktaya gelmek için, ilimizde tohumlama yapan veteriner hekimlerimizin Menemen tohumlarından 1 aylık süreyle ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılama kararı almıştır. Üreticilerimize katkı sağlaması ve birlik tohumlarının daha yaygın kullanılmasına yönelik bu çabamızın amacına ulaşması dileğiyle, bol kazançlı ve bereketli günler dilerim.
    
     -Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yıldız-
    
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamza Yıldız, kanunlara uymayan 5 işletmenin faaliyetlerinin durdurulduğunu kaydetti.
     Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, mart ayında Eskişehir Mobilya ve Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesinde geri kazanım sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerine ilgili kanun gereği çevre temizliğinin yapılması için süre verildiğini bildirdi.
     Yıldız, şunları ifade etti:
     Bu işletmelere yapılan ikinci denetimlerde atıkları bulunduğu alanlardan kaldırmayan, kirlenen sahaları temizlemeyen, toplama, ayırma tesisi belgesi veya geri kazanım lisansı almak üzere fiziksel düzenlemeleri tamamlamayan 5 iş yerinin faaliyeti, Çevre Kanunu kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirinceye kadar durdurulmuştur.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER