Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Türk Sanat Müziği ve klasik müzik konseri


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Türk Sanat Müziği eserlerini klasik müzik eserleriyle harmanlayan Hakan Ali Tokeri konuk solist olarak ağırladı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şef Ender Sakpınar yönetimindeki, Hakan Ali Tokerin konuk solist olarak katıldığı konser, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında yapıldı.
     Huysuz ve Tatlı Kadın, Yıldızların Altında, Yine Bir Gülnihal gibi Türk Sanat Müziğinin önemli şarkılarını klasik müziğin melodileriyle sentezleyen Tokere, Çağlar Sungur da vokalleriyle eşlik etti.
     Konser sonunda dakikalarca alkışlanan Toker, yeniden sahneye çıkarak Senede Bir Gün eserini seslendirdi. Şarkıya, dinleyiciler de eşlik etti.
     Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının gelecek haftaki konser programına, Marie Gautrot konuk solist olarak katılacak ve Şef Patrick Souillot konseri yönetecek.
    
     -Odunpazarında Muharremiye konseri
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Muharremiye adlı konser etkinliğini gerçekleştirdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi bünyesinde görev yapan ses ve saz sanatçıları, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konserde sahne aldı.
     İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Şef İbrahim Turhanın yönetimde Duaz-ı İmam Mersiye icra edildi. İbrahim Turhanın eserler seslendirdiği bu bölümde, Seher Atmaca ve Kenan Pekgöz de eserleri yorumladı.
     İkinci bölümde, Tasavvuf Musikisi Topluluğunun Şef Orhan Eryılmaz yönetiminde ilahiler seslendirdiği konser, Çetin Linçin okuduğu Aşr-ı Şerif ile sona erdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER