Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Piyano Sanatçısı Gülsin Onay Eskişehirde sahne aldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının bu haftaki konserine dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay konuk solist olarak katıldı.
     Büyükşehirden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında gerçekleştirilen konserin orkestra şefliğini Ender Sakpınar yaptı. Konserin ilk bölümünde orkestra, Gülsin Onay ile birlikte ünlü besteci Rahmaninovun Piyano Konçertosu no.3 adlı eserini seslendirdi. Başarılı performansıyla dinleyicilerin beğenisini Gülsin Onay, ilk bölüm sonunda yoğun alkış üzerine iki kez daha sahne aldı.
     Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının 14-15 Aralıktaki konser programına, viyolonsel sanatçısı Onur Şenlerin konuk solist olarak katılacağı bildirildi.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden GDOya Hayır etkinliği-
    
     Genetiği Değiştirilmiş Organizmaya (GDO) Hayır Platformu, Tepebaşı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikle Eskişehirlilerle buluştu.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Ekoloji Yaşam Derneği Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Arca Atay genetiği değiştirilmiş ürünlere ihtiyaç duymayan bir ülkede yaşadığımızı kaydetti.
     Anadolu Üniversitesi Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe de, canlıların milyonlarca yılda evrim geçirdiğini ancak genetik çalışmalarla bu sürecin hızlandırıldığını ve çevreye etkilerinin düşünülmeden uygulamaya geçildiğini bildirdi.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise GDOlu ürünlerin küresel güçlerin dünyayı tehdit eden bir başka yöntemi olduğunu iddia ederek, çevre ve insan sağlığı konusunda yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini aktardı.
    
     -Tepebaşından Alevilere yemek-
    
     Tepebaşı Belediyesinin düzenlediği Muharrem Ayı yemeğinde Aleviler bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, bir çok Alevi-Bektaşi Dedesinin ve Alevi Bektaşi Derneklerinin katılarak destek verdiği gecede Muharrem ayı ve Alevilik Kültürü üzerine söyleşi yapıldığı kaydedildi.
     Alevilik Kültürü ve Muharrem ayı ile ilgili konuların anlatıldığı söyleşini ardından Alevi Bektaşi Dedeleri ve Çağlan Kayapınar, Yeşilyurt, Üç Saraylılar yardımlaşma ve dayanışma dernekleri, Başkan Ataça plaket verdi.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, geceye katılan herkese teşekkür ederek Eskişehirde Alevilerin özgürce ibadetlerini yerine getirdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER