Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Katlı otoparkın tahliyesi


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Reşadiye Sokakta bulunan katlı otoparkın 29 Ocak tarihinde tahliye edileceğini bildirdi.
     Belediye yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, otoparkı kullanan vatandaşların mağdur olmamaları için yeni üyelik aidatı ödememeleri ve araçlarını farklı otoparklara park etmeleri konusunda uyardı.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden öğrencilere yarıyıl hediyesi
    
     Tepebaşı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilere yarıyıl tatili öncesi kitap hediye edildi.
     Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz İlk ve Orta Okulu, Çamlıca Ticaret Odası İlkokulu ve Çamlıca Ticaret Odası İmam Hatip Ortaokulundaki öğrencilere dağıtılan kitaplarla öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının arttırılması amaçlanıyor.
    
     -Odunpazarı Belediyesinden meslek tanıtım günleri
    
     Odunpazarı Belediyesi tarafından Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezinde Meslek Tanıtım Günleri projesi gerçekleştirildi.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallının bulunduğu etkinliğe, konuk olarak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Eroğul ve avukat İsmail Hakkı Civeleklerin katıldığı bildirildi.
     Melahat Ünügür İlkokulu 8. sınıf öğrencilerinin bulunduğu etkinlikte program konukları mesleklerine dair bilgiler verdi.
    
     -Başkan Sakallıya ziyaret
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ve dernek üyeleri tarafından makamında ziyaret edildi.
     Başkan Sakallıya dernek çalışmaları hakkında bilgi veren dernek başkanı Suyabatmaz, Eskişehirde bisikletli yaşamın mümkün olduğunu ifade etti.
     Başkan Sakallı ise Eskişehirde bisikletli yaşamı yaygınlaştırmak üzere çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, kent içi ulaşım sorununu çözerek insan odaklı bir şehir dokusu oluşturacaklarını kaydetti.
    
     -ESOGÜ Öğrenci Konseyinden kitap bağışı
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığının öncülüğünde başlatılan kitap bağışı kampanyasında yaklaşık 2 bin kitap toplandığı bildirildi.
     Konu ile ilgili yaptığı açıklamada toplanan kitapların Adıyamana gönderileceğini belirten ESOGÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Cihan Takıcı, okumanın insanı her açıdan geliştirdiğini belirterek şöyle devam etti:
     Oradaki kardeşlerimizin birçok kitaba, özellikle de 100 temel eser ve test kitaplarına ulaşamadığı haberini alınca konsey olarak böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik. Biz sadece çevremize ve Eskişehire değil, tüm Türkiye ve dünya sorunlarına duyarlı bireylerden oluşan bir konsey olarak programlar yapmaya çalışıyoruz. Ali Şeriatinin Okuyun, çokça okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor sözü okumanın değerini özetliyor.
     Takıcı, konuşmasının ardından konsey çalışmalarına destek veren ESOGÜ Rektörlüğüne de teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER