Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -2 ayda 638 çocuk ağız ve diş taramasından geçti


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından, Ocak 2013 rakamlarıyla toplam 638 çocuğun ağız ve diş taramasının yapıldığı bildirildi.
     Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, koruyucu hekimlik adına diş sağlığı alanında Türkiyede 4üncü sırada gelen Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 531 çocuğun tedavisinin gerçekleştirildiği ifade edildi.
     Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılan tarama ve tedavilerle 2 ayda ulaşılan rakamın geleceğe sağlıklı gülümseyen nesiller yetişmesi için bir adım olduğunu kaydedildi
    
     -Tepebaşı Belediyesinden model uçak kursu
    
     Tepebaşı Belediyesi, radyo kontrollü model uçak kursu ile gençlere uçaklar hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor.
     Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezindeki kursla gençler teorik eğitim ve simülatör çalışması yanında aktif uçuş çalışmaları da gerçekleştiriyor.
     Kursta, gençler cumartesi günleri radyo kontrollü model uçakların yapıları, imalatı ve tamirlerini öğrendikleri gibi, bilgisayarda sanal olarak simülatör uçuşu yaparak pratik uçuşa hazırlanıyor.
     Pazar günleri ise açık alan olan Muttalipdaki alana giderek Eskişehir Sportif Havacılık Kulübü (ESHAVK) üyeleriyle bir araya geliyorlar.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER