Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kanunu, ülkemizin tanıtımı ve siyasi etkinliğinin artırılması açısından büyük bir öneme haizdir


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kanununun ülkenin tanıtımı ve siyasi etkinliğinin artırılması açısından büyük bir öneme haiz olduğunu bildirdi.
     AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, TBMM Genel Kurulunda konuşan Koca,hükümetin uluslararası camiada birçok önemli organizasyonun, ülkede gerçekleşmesini sağladığını ifade etti.
     Bu organizasyonların Türkiyenin tanıtımına fayda sağlamasının yanında uluslararası siyasette de etkinliği artırdığını belirten Koca, şu ifadelere yer verdi:
     Bugün, Türkiyenin tüm dünyada kabul gören medeniyetler ittifakı tezinin gereği olarak, farklı kültürlerin birbirini tanımasıyla uluslararası siyasette diyaloga dayalı ilişkiler geliştirilebilecektir. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kanunu, ülkemizin tanıtımı ve siyasi etkinliğinin artırılması açısından büyük bir öneme haizdir. Sayın Başbakanımızın Eskişehir için çok önemli projelerimiz, çok büyük bir vizyonumuz var. Eskişehir, başta Tatar kardeşlerim olmak üzere, Balkanlardan ve Kafkaslardan, yani Osmanlı coğrafyasından göç etmiş binlerce kardeşimizi bağrına bastı. Eskişehirli Manav kardeşlerimiz ile göç eden kardeşlerimiz huzur içinde yaşadı. Eskişehiri, 2013te Türk Dünyası Kültür Başkenti yaparak, bu kültürel zenginliğimizi bütün dünyaya tanıtacağız. sözleriyle harekete geçildi.
    
     -Eskişehir kültürel anlamda cazibe merkezi haline gelecek-
    
     Koca, Eskişehirin 2013 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti ve Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının kenti kültürel anlamda cazibe merkezi haline getireceğini anlatarak, şöyle devam etti:
     Edebiyat, müzik, tiyatro gibi birçok alanda gerçekleştirilecek programlarla, kültürel aktivitelerle, kültürel altyapısında güçlü bir hareketlenme ve yenileşme imkanını bulacaktır. Bu gelişme ayrıca şehrin ekonomisinde çok ciddi bir canlanmanın nedeni olacaktır. Bu sürecin en önemli kazanımı ise, Eskişehirin marka kent unvanını daha da pekiştirmesi olacaktır. Eskişehirin en belirgin özelliği güçlü uygarlıklara ev sahipliği yapması ve farklı kültürleri, bir arada, barış içinde yaşatmasıdır. Bugün dahi geçerli olan bu barışçı karakter, tabiri caiz ise şehrin genlerine işlenmiştir.
     Eskişehir çok farklı kültürleri içinde barındıran mozaik yapısıyla küçük bir Türk dünyasını andıran, Osmanlı devletinin ilk hutbesinin okunduğu, ilk demokrasi mitinginin yapıldığı, ilk Türk lokomotifinin, ilk Türk otomobilinin üretildiği, cumhuriyetin ilk ağır sanayisinin tesis edildiği, havacılığın, sanayinin, kültürün ve turizmin şehridir.
     (SİN-MRS)
<< Önceki Haber Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER