Eskişehir, Nevruz Bayramına ev sahipliği yapacak

Eskişehir, Nevruz Bayramına ev sahipliği yapacak -Eskişehir Valisi Koçdemir: -Sadece Türk Dünyası değil tüm dünyanın gözü bu sene Eskişehirde olacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olmak üzere 2013 yılına çift başkent sıfatıyla giren Eskişehir, Ankara dışında ilk defa yapılacak olan Nevruz kutlamalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bilinen tarihi 3 bin yıla dayanan ve 2010 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünya Manevi Kültür Listesine dahil edilen 21 Mart Dünya Nevruz Bayramı kutlamalarının bu yıl ilk kez Ankara dışına çıkarak, çifte Başkentlik sıfatlarını taşıyan Eskişehirde kutlanacağı bildirildi.
     Nevruz Bayramı kutlamalarının, farklı bölgelerden 180 sanatçının katılımıyla düzenleneceğini belirten Eskişehir Valisi ve TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Koçdemir, Sadece Türk Dünyası değil, tüm dünyanın gözü bu sene Eskişehirde olacak. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış; farklı kültürlerin mozaiği olan kentimize Nevruz kutlamalarının da ayrı bir renk katacağına inanıyor, baharın başlangıcını simgeleyen bu özel günde başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı kentimize davet ediyoruz ifadesini kullandı.
     Kültür Başkenti çatısı altında etkinlik, tanıtım ve kalıcı eserler başlıklarıyla hayata geçirilecek projelerin açılışı ise, 23 Mart 2013 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla düzenlenecek, bir etkinlikle yapılacağı duyuruldu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir, Nevruz Bayramına ev sahipliği yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER