Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti hazırlıkları -Tataristan Cumhuriyetine giden Eskişehir Valisi Koçdemir başkanlığındaki heyet, kültürel ve ekonomik alanda iş birliği görüşmelerini sürdürüyor -Tataristan Cumhuriyeti Cumhur


ESKİŞEHİR (A.A) - Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, başkentleri Kazanın, 2014 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti bayrağını Eskişehirden teslim alacağını belirterek, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği faaliyetlerinize yoğun şekilde katılacağız dedi.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Tataristan Cumhuriyetine giden Vali Kadir Koçdemir başkanlığındaki Eskişehirli iş adamlarından oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Minnihanov başkanlığındaki heyetle Kazan Kremlinde bir araya geldi.
     Minnihanov, Kazanın, 2014 yılında Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını Eskişehirden teslim alacağını anımsatarak, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği faaliyetlerinize yoğun bir şekilde katılacağız diye konuştu.
     Eskişehirin, 2013 yılında edineceği tecrübelerle Kazanı desteklemesini isteyen Minnihanov, ayrıca Kazan Federal Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü yapılacağını bildirdi.
     Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin de, 2013 yılındaki etkinlikleri Eskişehirde yapmayı planladıklarını açıkladı.
     Vali Kadir Koçdemir ise kültürel ve ekonomik alanda iş birliğinin artması için somut adımların atılmaya başladığını vurgulayarak, Özellikle Eskişehir ve Kazanın arka arkaya sahip olacağı başkentlik unvanı, iki şehir için ayrı bir önem arz ediyor. Bayrak en üst seviyeye çıkacak ve iki kardeş iki yılı birlikte kutlayacak. Bu süreçte kurulacak kardeş şehir ilişkisi, Eskişehir ve Kazan arasındaki iş birliğine güç katacaktır ifadelerini kullandı.
     Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, toplantının ardından Vali Koçdemir onuruna bir resepsiyon verdi.
    
     -Yunus Emre Enstitüsü için işbirliği-
    
     Koçdemir ve beraberindekiler, ayrıca Kazan Büyükşehir Belediye Başkanı İlsur Metşinle bir görüşme yaptı.
     2013 ve 2014 yıllarında Eskişehir ve Kazanı öne çıkaracak etkinlikleri beraber gerçekleştirmemiz gerekiyor diyen Metşin, şunları kaydetti:
     Bu amaçla Eskişehire büyük bir heyetle geleceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu görüşme, aynı zamanda Eskişehir ve Kazan arasında kurulacak kardeş şehir tesisi için atılması gereken adımların başlangıcı oldu.
     Vali Koçdemir ve beraberindeki heyet, daha sonra öğrenci değişimi ve ortak akademik çalışmalar konusunda Kazan Federal Üniversitesi Rektör Vekili Linar Latypov ile bir araya geldi.
     Koçdemir, ayrıca görüştüğü Türkoloji Bölümü öğrencilerinden bir heyeti Eskişehire davet etti.
     Öte yandan Alabuga Ayrıcalıklı Ekonomi Bölgesi ve bazı şirketlerde inceleme yapan heyet, Alabuga Belediye Başkanı Gennadiy Emelyanovı ziyaret etti.
     Alabuganın ekonomik anlamda ciddi avantajlar sunduğunu kaydeden Koçdemir, Heyetteki firma temsilcilerimiz, bunlardan istifade etme niyetinde. Ayrıca yakında Eskişehire Tatar iş adamlarından oluşan bir heyet gelecek. Ekonomik alandaki işbirliğimizin gelişmesi için önemli adımları birlikte atacağız açıklamasını yaptı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER