Eskişehir kısa kısa

Eskişehir kısa kısa -Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, "Söz Sende" sloganı ile oluşturacağı stant da, çocuklar şehirle ilgili fikirlerini özgürce ifade edebilecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, çocukların şehirle ilgili fikirlerini özgürce dile getirebilmeleri için "Söz Sende" sloganı ile bir stant oluşturacak.
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Çocuk Hakları Birimi, "Söz Sende" sloganıyla çocukların düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir etkinliğe imza atacağı belirtildi.
     Bilim Kültür ve Sanat Parkında bulunan Masal Şatosu önünde 21-22 Nisan da kurulacak stantta, ayrıca çocuklara anket yapılacağı kaydedildi. Ankette, çocuklar Eskişehire dair fikirlerinin yanı sıra "Büyükşehir Belediye Başkanı olsalar Eskişehir için neler yaparlardı" gibi soruları yanıtlayacak.
     Müzik eşliğinde eğlenceli oyunlarında yer alacağı etkinlikte, çocuklara sürpriz hediyeler de dağıtımı yapılacak. .
    
     -"Peygamber Efendimizin Toplumla İletişimi" konulu program-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mizrap Polat, "Liderlik etkin iletişim kurmadan, yani etrafındakilerle bir gönül bağı oluşturmadan gerçekleşemez. Size güvenen, inanan, değer veren ve sizi samimi bulan insanlar üzerinde etkiniz daha fazladır. Peygamber Efendimiz din samimiyettir buyurmuşlardır. Peygamber Efendimiz ashabıyla ilişkisinde etkin ögeler: Samimiyet, adalet ve merhamettir" dedi.
     Eskişehir Türk Ocağının yapılan açıklamada, "Peygamber Efendimizin Toplumla İletişimi" konulu programa Doç. Dr. Polat konuşmacı olarak katıldı.
     "Efendimizin ashabıyla ilişkisinin temelinde değer ve bilinç kazandırma ve bunun yaşama yansıtılma azmi yatmaktadır diyebiliriz" ifadelerini kullanan Polat, şunları kaydetti:
     "Sevgili Peygamberimiz hukuku güçle tarif ve tespit edilen bir toplumdan taze bir medeniyet oluşturabilen ve kendini insanlık için vakfedilmiş zinde bir toplum gerçekleştirmesi onun büyük sevgisi, merhameti ve sabrıyla mümkün oldu.
     Liderlik, etkin iletişim kurmadan yani onlarla bir gönül bağı oluşturmadan gerçekleşemez. Size güvenen, inanan, değer veren ve sizi samimi bulan insanlar üzerinde etkiniz daha fazladır. Peygamber Efendimiz din samimiyettir buyurmuşlardır. Peygamber Efendimiz ashabıyla ilişkisinde etkin ögeler: Samimiyet, adalet ve merhamettir."
     Programa, Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünalda katıldı.
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER