Eskişehir Ulusal Irk Standartları Yarışması

Eskişehir Ulusal Irk Standartları Yarışması -KIF tarafından düzenlenen yarışmada 10 grupta farklı ırklara mensup 193 köpek birinci olabilmek için yarıştı


ESKİŞEHİR (A.A) - Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonunca (KIF) Eskişehirde Ulusal Irk Standartları Yarışmasında 10 grupta farklı ırklara mensup 193 köpek birinci olabilmek için yarıştı.
     KIF Başkanı Ümit Özkanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya İzmir, İstanbul, Ordu, Samsun, Ankara, Balıkesir, Kütahya, Antalya ve Eskişehirden farklı ırklardan 193 köpeğin katıldığını kaydetti.
     Anadolu Sultan Tazısı, Akbaş, Kangal ve Aksaray Malaklısı gibi yerli ırkların ilk kez bir arada yarıştığını vurgulayan Özkanal, "Bundan sonra her yarışmada bu köpekler ringde görülebilecek. Ulusal şampiyonluk adayı unvanı da bu yarışmada verilecek. En yüksek katılımı kangallarla sağladı. 45 kangal yarışmada boy gösteriyor" dedi.
     Espark Alışveriş Merkezi otopark yanındaki alanda düzenlenen yarışmada, köpeklerin sıcaktan etkilenmemesi için çadırlar kuruldu ve köpeklere sık sık su verilmesi istendi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Ulusal Irk Standartları Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER