Esnaftan belediyeye tepki

Esnaftan belediyeye tepki -Adanada sağanak nedeniyle bodrum katı su altında kalan iş merkezinin esnafı, protesto için Büyükşehir Belediyesine girmek isteyince arbede yaşandı


ADANA (A.A) - Adanada, sağanak nedeniyle bodrum katı su altında kalan iş merkezindeki esnaf, protesto için Büyükşehir Belediyesine girmek isteyince arbede yaşandı.
     Kentte dün etkisini gösteren sağanak nedeniyle Kocavezir İş Merkezinin bodrum katını su basarken, dükkanlardaki birçok eşya zarar gördü. İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökçenin öncülüğünde bir grup esnaf, Büyükşehir Belediyesine giderek, tepkilerini dile getirdi.
     Belediye binasına girerek Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile görüşmek isteyen esnafa, özel güvenlik görevlileri engel oldu. Güvenlik görevlileri ile esnaf arasında kısa süreli arbede yaşandı.
     Bazı esnaf, kendilerine copla saldırıldığını iddia ederek, belediye binasındaki saksıları fırlattı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle esnaf sakinleştirilirken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri binada güvenlik önlemi aldı.
     Olayların sakinleşmesinin ardından Gökçe ve 2 yönetim kurulu üyesi, Genel Sekreter Mahmut Çolak ile görüştü. Gökçe, görüşmenin ardından belediye binası önünde toplanan esnafa, iş yerlerine dönmesi konusunda çağrıda bulundu.
     Gökçe, belediye yetkililerinden sorunun çözümü konusunda söz aldıklarını belirterek, Eğer sorun yine de çözülmezse hukuki yollara başvuracağız. Her yıl sözler veriliyor, yine de yerine getirilmiyor dedi.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     -Başkan Vekili Aldırmaz-
    
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kocavezir İş Merkezinin bundan 17 yıl önce inşa edilerek bugün orada faaliyet gösteren esnaflara satıldığını, iş merkezinde bugün itibariyle Büyükşehir Belediyesinin sadece otoparklardan dolayı yüzde 14lük hissesi bulunduğunu ifade etti.
     Yağışla ortaya çıkan bu soruna çözüm bulunabilmesi için her türlü özveriye ve katkıya hazır olduklarını kaydeden Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Ancak kamuoyunun şunu da bilmesi gerekir ki, oradaki sorumluluk sadece Büyükşehir Belediyemize ait değildir. Kanunen bizim oradaki sorunu gidermeye yönelik tek başımıza hizmette bulunmamız ve harcama yapmamız mümkün değildir. Hak arama bahanesiyle bir kamu kurumu olan Büyükşehir Belediyesine gelerek kamu çalışanlarına saldırmak ve kamu malına zarar vermek bu iş için çözüm değildir. Belediyemize yönelik bu çirkin saldırıda başta Belediyemiz Genel Sekreteri Mahmut Çolak olmak üzere birçok belediye çalışanımız darbedilmiş ve kamu malına zarar verilmiştir. Olayda belediyemizde görevli 3 güvenlik görevlisi ciddi şekilde yaralanmıştır. 17 yıl önce yapılmış ve satışı gerçekleşmiş bir iş merkezinde yaşanan sıkıntının hesabı bugün sorulamaz.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Esnaftan belediyeye tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER