Ahilik geleneğini 7 asırdır yaşatıyorlar

Ahilik geleneğini 7 asırdır yaşatıyorlar -Boluda faaliyet gösteren esnaflar 1307 yılında başladığı rivayet edilen cuma duası geleneğini asırlardır sürdürüyor -Mudurnu Belediye Başkanı İnegöl: -Esnaf duası geleneğimizi kar


BOLU (A.A) - Bolunun Mudurnu ilçesinde faaliyet gösteren esnaflar 1307 yılında başladığı rivayet edilen cuma duası geleneğini asırlardır devam ettiriyor.
     Orta Çarşıda iş yerleri bulunan esnaflar cuma günleri selanın ardından Yıldırım Beyazıt Camisi önünde toplanarak imam eşliğinde dua ediyor. Duanın ardından vatandaşlara ekmek, lokum, ayran, saray helvası ve pide ikram ediliyor.
     Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede Ahilik geleneğinin devam ettirildiğini belirterek, geleneğin 1307 yılında Mudurnunun Osmanlı topraklarına katılmasıyla başladığını söyledi.
     Bu gelenek 705 yıldır devam ediyor diyen İnegöl, Esnaf ve vatandaşlarımız işlerinin sağlık, sıhhat, hayırlı olması, afet ve felaketlerden korunmak için bir araya gelerek dua ediyor. Bir yakını ölen ya da bir işi rast giden ya da atalarını yad etmek isteyenler tarafından dua ile birlikte hayır ekmeği dağıtır diye konuştu.
     İnegöl, Demirciler Çarsısındaki demirci ve bakırcıların ayakta çalışmaları nedeniyle ayakta, Ankara Caddesindeki tuhafiyecilerin ise oturarak dua ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İlhami Çetin - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ahilik geleneğini 7 asırdır yaşatıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER