ESO seçimlerine doğru

ESO seçimlerine doğru -ESO Başkanı Özaydemir, "Yükselen Sanayi Güçlü Eskişehir" toplantısıyla, sanayicilerle biraraya gelerek, projelerini anlattı -Özaydemir: "Ülke sanayinde bir çok ilkleri ESO olarak, biz gerçekleştirdik"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, seçimler öncesinde "Yükselen Sanayi, Güçlü Eskişehir" adlı toplantı düzenleyerek, sanayicilere projelerini anlattı.
     Özaydemir, bir otelde düzenlediği toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Türkiyenin 2023 yılı hedefleri ve Eskişehir sanayisinin bu hedeflere adaptasyonuyla ilgili bilgi veren Özaydemir, "Bizim hedeflerimiz katma değeri, teknoloji, inovasyonu ve eğitim meselesini hallederek büyüyebiliriz. Amacımız, sanayicimizin desteği ile sanayimizi Türkiyenin 2023 hedefleri doğrultusunda geliştirmek. Eskişehir güçlüdür daha da güçlü olacaktır" dedi.
     Türkiyenin ihracatına ilişkin örnekler veren Özaydemir, 2023 hedefleri doğrultusunda ihracatın çoğunluğunun sanayiciden çıkmasını ve hükümetin cari açıkta izlediği politikaların yerelde de uygulanması gerektiğini söyledi.
     ESOnun Türkiyenin en güçlü odalarından biri olduğuna dikkati çeken Özaydemir, ülke sanayinde birçok ilkleri gerçekleştirdiklerini aktararak, şöyle konuştu:
     Türkiyenin ilk teknoparkı ATAP AŞyi kurduk. Türkiyenin en büyük, ilk kendi elektriğini üreten ve ilk doğalgaz kullanan Organize Sanayi Bölgesiyiz (OSB). Yine ilk defa OSB içinde faaliyete geçen Meslek Yüksekokulu, Lojistik Merkezi, Gümrük Müdürlüğü, değişik eğitim merkezleri, İş ve İşçi Sağlığı Merkezi ve ilk KOBİ organize sanayi bölgesiyiz. Şimdi de gelecek için müfredatını sanayicimizle beraber belirleyeceğimiz OSB içinde Meslek Lisesi yapacağız.
    
     -25 milyar dolar ciro, 5 milyar dolar ihracat-
    
     Havacılık, raylı sistemler, otomotiv ve lojistikte İhtisas OSB Bölgeleri kuracaklarını anlatan Özaydemir, şöyle devam etti:
     "OSB içerisine rüzgar santrali kurulması, atık toplama ve arıtma yatırımları, yeni kümelenme çalışmaları, yeni strateji çalışmaları ve uygulanması, yurt dışı ilişkilerde önderlik, sanayi geliştirme çabaları, üniversite sanayi iş birliği ile sanayi de 85 bin çalışan istihdam edilmesi, 25 milyar dolar ciro, 5 milyar dolar ihracat, bin 500 Ar-Ge personeli ve şu anda 17 milyon metrekare olan OSB alanımızı genişleterek, 35 milyon metrekareye ulaştıracağız."
     Açıklamalarının ardından Özaydemir, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günayın yanı sıra çok sayıda sanayici ve iş adamı, basın kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu "Yükselen Sanayi Güçlü Eskişehir" toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESO seçimlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER