ESOGÜden Mayıslar köyünde Zeytinyağı İşleme Tesisi

ESOGÜden Mayıslar köyünde Zeytinyağı İşleme Tesisi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesinin, Sarıcakaya ilçesi Mayıslar köyünde araştırma amaçlı inşa edilen Zeytinyağı İşleme Tesisi ve soğuk hava depoları törenle açtı.
     ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tosun, açılışta yaptığı konuşmada, iki ayrı projeyle başladıkları çalışmaların sonuçlarını aldıklarını belirterek, deneme üretimlerinin Türk tarımının verimliliği üzerindeki olumlu etkilerinin olacağını kaydetti.
     ESOGÜnün Mayıslar köyünde önemli bir zeytin uygulama alanının oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Tosun, şöyle konuştu:
     Yeni gelişmelerle katma değer yönüyle değerlendirildiğinde Türk tarımının önde gelen bölgelerinden biriyiz. Sarıcakaya, Mihalgazi, İnhisara kadar olan bölge ulusal gelire tarımsal boyutuyla en fazla destek veren bölgelerden biri. Sarıcakaya bölgesinde zeytinyağı üretim kapasitesinin artırılması isimli projeyle Sarıcakaya bölgesinde üretilen zeytinlerin işlenmesi ve daha etkin pazarlanıp daha yüksek kazanç sağlanması için zeytinyağı tesisi kurulması amaçlanmıştır. Bu amaçla Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından sağlanan destekle günlük 5 ton kapasiteli bir zeytinyağı üretim makinesi alındı.
     Proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr Cenap Yılmaz da zeytinyağı üretim tesisinin çalışması hakkında bilgi verdi.
     Açılışta, Nergis Adaptasyon Projesi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Sibel Sarıçam, Mihalgazi İlçe Belediye Başkanı Mürteza Karabaş, Sarıcakaya İlçe Belediye Başkanı Ali Kahya, Mihalgazi Kaymakamı Tahir İğde de katıldı.
    
     Muhabir: Atila Ünal
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber ESOGÜden Mayıslar köyünde Zeytinyağı İşleme Tesisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER