EÜde başörtülü öğrencilerin fişlendiği iddiasına ilişkin

EÜde başörtülü öğrencilerin fişlendiği iddiasına ilişkin dava -Öğrencilerin fotoğrafını çekerek fişlediği iddia edilen Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pekünlünün, eğitim öğretim hakkını engelleme suçundan yargılanmasına devam edildi


İZMİR (A.A) - Başörtülü üniversite öğrencilerinin fotoğrafını çekerek fişlediği iddia edilen Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlünün, eğitim öğretim hakkını engelleme suçundan yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Prof. Dr. Pekünlü ve avukatı ile şikayetçi Fatma Nur Gidal ve avukatları katıldı.
     Duruşmada, tanıklar dinlendi.
     Tanıklardan Şeyma Köseme, Rektörlükten geçen yılın 2. döneminin başında başörtü serbesttir diye bir yazı geldiğini, buna rağmen yasak yazısının kaldırılmadığını, hatta Pekünlünün giriş kapısına buna ilişkin çeşitli gazete kupürlerini astığını anlattı.
     Ev arkadaşı müşteki Fatma Nur Gidalın haftalarca derse giremediğini, kendisinin de devamsızlıktan kaldığını söyleyen Köseme, okula girişlerinin fiziki müdahale ile engellenmediğini ancak çeşitli hakaretlere maruz kaldıklarını iddia etti.
     Köseme, bu durumu Fen Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Nadide Kazancıya bildirdiklerini sözlerine ekledi.
     Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kadri Yakut da YÖKten başörtüsüyle gelen öğrenciler hakkında tutanak tutulması ve tespitinin yapılması yönünde bir yazı geldiğini aktararak, Pekünlünün, buna istinaden başörtülü öğrencileri yasağa karşı nazik bir dille uyardığını söyledi.
     Matematik bölümü öğrencilerinden Gülten Vural da Pekünlünün kapı önünde adeta nöbet tutarak, başörtülü öğrencilerin sınıfa girmesini engellediğine, gericisiniz dediğine şahit olduğunu dile getirdi.
     Araştırma Görevlisi Ebru Devler ise davaya konu olayda Matematik Bölümü dersliğinde oturan müştekiyi Pekünlüyle Anayasa Mahkemesinin kararını göstererek uyardıklarını, hakkında tutanak tuttuklarını kaydetti.
     Duruşma, tanık ifadelerinin avukatlar tarafından değerlendirilmesi ve diğer tanıkların dinlenilmesi amacıyla eylül ayına ertelendi.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Mart 2011 tarihinde üniversiteye başörtülü gelen öğrencilerin fotoğrafını çekerek onları fişlediği iddia edilen Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında TCKnın 112. maddesi gereğince eğitim ve öğretim hakkını engelleme suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açmıştı.
    
     Muhabir: Ayten Aydın / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber EÜde başörtülü öğrencilerin fişlendiği iddiasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER