Evyap Holdingden Muradiyeye 12 derslikli okul

Evyap Holdingden Muradiyeye 12 derslikli okul


VAN (A.A) - Evyap Holding tarafından Muradiye ilçesinde yaptırılacak 12 derslikli ilköğretim okulunun temeli atıldı.
     Evyapın sosyal sorumluluk projesi kapsamında, depremde hasar gören Karahan köyündeki ilköğretim okulunun yerine yapacağı 12 derslikli okul için temel atma töreni düzenlendi.
     Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, törende yaptığı konuşmada, kentte dün akşam saatlerinde konteyner kentteki polis kontrol noktasına yapılan terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu anımsatarak, yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.
     Türkiyenin, 5 bin yıllık tarihi bir çınarın üzerinde yeşeren bir devlet olduğunu vurgulayan Coşkun, ülkenin kalkınmasından rahatsız olan bazı dış güçlerin terör örgütü ve onun mensuplarını taşeron olarak kullandığını ifade etti.
     Coşkun, terörün temelinde bilinçsizlik ve cehalet olduğuna değinerek, terörü ve cehaleti ortadan kaldırmanın en büyük yolunun ise eğitim olduğunu ifade etti.
     Terörle mücadelenin en etkin yolu olan eğitim seferberliğinde, kendilerine katkı sunarak Ercişte 36, Muradiyede de 12 derslikli iki okul yaptıran Semra Evyapa teşekkür eden Coşkun, kentte meydana gelen depremlerin ardından kamu kaynakları ve hayırseverlerin yardımıyla 2 bin derslikli yeni okulların inşa kaydetti.
     Törene Kaymakam Erol Tanrıkulu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin / Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Evyap Holdingden Muradiyeye 12 derslikli okul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER