EXPO 2016 Antalya Konseyi Toplantısı yapıldı

EXPO 2016 Antalya Konseyi Toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - EXPO 2016 Antalya Konseyi 2nci Olağan Toplantısı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.
     EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay, Rixos Downtown Oteldeki toplantıda yaptığı konuşmada, EXPO 2016 Antalya Ajansı olarak ilk toplantıdan sonra ciddi anlamda mesafe aldıklarını, mevzuat anlamında çalışmalar yaptıklarını ve 16 yönetmelik çıkardıklarını belirtti.
     İnsan Kaynakları İlgili Usul ve Esaslar Yönetmeliği, EXPO 2016 Antalya Ajansı Çalışma Usul ve Esaslar Yönetmeliği olmak üzere iki önemli yönetmeliği Başbakanlığa gönderdiklerini anlatan Gülay, Bu yapı yüzde 90 oranında şekillenmiş durumda. Ankara Ofisi ve Antalya Genel Sekreterlik Ofisi çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Ankara Ofisini 2 Şubat 2012de açtık. Antalyada Akdeniz Üniversitesi Rektörlük ek binada faaliyet gösteriyoruz dedi.
    
     -EXPO alanında bin 329 ağaç var-
    
     EXPO alanında 103 bina bulunduğunu belirten Gülay, Binaların 96sını sayın Bakanımızın katılımıyla yıktık. 7 binanın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Yetkililer, bu binaların tehlike arz etmediğine ve kullanılabileceği yönünde görüş verirse binaları EXPOda kullanmak istiyoruz. Alanda bin 329 ağaç var. Karayollarının, ASATın, DSİnin, TEDAŞın yapması gerekenler için bizden alanın projesi isteniyor. Bizde projeyi ortaya koymak için var gücümüzle çalışıyoruz dedi.
     Alana yönelik çalışmaların yapılabilmesi için master plan ve proje için hazırlık yaptıklarını dile getiren Gülay, şöyle konuştu:
     Bu hafta Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkilileri Antalyaya gelecek ve alanda detaylı bir çalışma gerçekleştirecek. Alanı taşkın ve sudan korumak için aynı kuruluş bir çalışma yapacak. Türkiyenin bir EXPO geçmişi olmadığı için dünyadaki yapılan EXPOları inceleyerek, en başarılısını en iyisini nasıl yakalayacağımızın hesabını yapıyoruz.
     Gülay, 20 Nisan-20 Ekim tarihlerinde Güney Korede Botanik EXPOsu düzenleneceğini, buraya katılmak üzere görevlendirildiklerini ifade ederek, Bu talimat üzerine bir proje çizdirip 660 metrekarelik bahçeli bir Türkevi açılışı yapacağız. Büyük oranda çalışmalarımız tamamlandı diye konuştu.
     Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Bedrullah Erçin de EXPO alanı içinde bulunan ağaç türleriyle ilgili çalışmalar yaptıklarını, alanda 42 ağaç türüne ait bin 329 ağacın olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
     Seçtikleri bitkilerin doğal ve endemik olması, üretim kolaylıkları, görsellik teşkil etmesi gerektiğini kaydeden Erçin, 42 farklı tür ağacın dikimi ile ilgili bölgede bir çalışma yapılacağını anlattı.
     Vali Altıparmak ise toplantıda ilk toplantının ardından bugüne kadar ne tür çalışmaların olduğu ile ilgili sunumlar yapılacağını, özellikle çalışma grubu başkanlarının görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.
     Toplantı gündemdeki konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EXPO 2016 Antalya Konseyi Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER