EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı

EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Bunun Antalya ve Türkiyeye değer katacağına, katkı sağlayacağına inanıyoruz


ANTALYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalyanın Antalya ve Türkiyeye değer ve katkı yapacağına inandığını söyledi.
     Antalyada bir otelde, 2016 yılında yapılacak Dünya Botanik EXPOsunun İkinci Yönetim Kurulu Toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükelçi Ferit Ülker, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay, Antalyadaki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Yılın ilk toplantısını yaptıklarını belirten Bakan Eker, toplantıda EXPO 2016 Antalya organizasyonuna yönelik brif aktarımı olacağını söyledi. Toplantıda, DSİ Bölge Müdürlüğü, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ve TEDAŞ yetkililerinin sunumları olacağını anlatan Bakan Eker, Ankara ve Antalyada EXPO için kiralanan ofislerin tamir, tadilat ve düzenlenmesiyle ilgili genel sekreterliğe yetki verilmesinin burada konuşulacağını bildirdi.
     EXPO 2016 Antalyanın tanıtımına yönelik 2013 yılı faaliyetlerinin de toplantıda görüşüleceğini dile getiren Bakan Eker, 160 yıllık EXPO tarihinde ilk defa Türkiye bir EXPOya ev sahipliği yapıyor ve bu EXPO, 6 ay süreli. Yani oldukça uzun zaman dilimine yayılmış durumda. Teması Çiçek ve Çocuk. Bunun Antalya ve Türkiyeye değer katacağına, katkı sağlayacağına inanıyoruz dedi.
     Öte yandan, toplantının başında salona giren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Bakan Ekerin solundaki koltuğa oturmak istedi. Bu sırada bir görevli Akaydını koltuğun sağ tarafta olduğu konusunda uyardı. Bunun üzerine Akaydın, Solcuyum diye sola oturturlar diye düşündüm, bu sefer koltuğu sağa koymuşlar. Demek ki sağlaştık diye espri yaptı. Bunun üzerine Bakan Eker, Demek ki sağa doğru bir deyince Akaydın, Ekerin sözlerini, Kayış var diye tamamladı.
     Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin toplantı öncesinde EXPO 2016 Antalya Ajansı için kiralanan idare binasında da inceleme yaptığı bildirildi.
    
     Muhabir: Güç Gönel / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER