EXPO 2020 evsahipliği için aday kentler

EXPO 2020 evsahipliği için aday kentler 3. sunumlarını tamamladı


İZMİR (A.A) - EXPO 2020ye evsahipliği için aday kentler, bugün Uluslararası Sergiler Bürosunda (BIE) 3. sunumlarını gerçekleştirdi.
     OECD binasında yapılan sunumlarda, sırasıyla Taylanddan Ayutthaya, Türkiyeden İzmir, Birleşik Arap Emirliklerinden Dubai, Brezilyadan San Paulo ve Rusyadan Ekaterinburg kentleri adaylık dosyaları hakkında delegeleri bilgilendirdi.
     Defne Samyelinin sunuculuğunda gerçekleyen İzmirin sunumunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey konuştu.
     İzmirin sunumunda kentin adaylık için seçtiği temayı oluşturan herkes için sağlık konulu bir belgesel delegelere izlettirildi.
     Belgeselde, Herkes için Sağlık konusunun nasıl küresel bir gerçeğe dönüştürülebileceği teması üzerinde durulurken, bunun herkesin cevabını aradığı bir soru olduğuna vurgu yapılıyor.
     Bu arayış esnasında, dünyanın farklı noktalarından gelen ve aynı tutkuyu, aynı fikirleri paylaşan insanlarla yapılan röportajlara yer verilen belgesel, bu sorunun dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğu gerçeğine dikkati çekiyor.
     Yine belgeselde, Türkiyenin sağlık konusunda önderlik eden ve ilham veren yaklaşımı sonucunda, İzmirin daha iyi bir dünyaya giden yolun lider karavanlarından biri olmayı başardığı ifade ediliyor.
     Belgeselde, herkes için sağlık hizmetlerinin erişilebilir olmasının önemine değinilirken, bu konuda birlikte harekete geçilmesi çağrısı yapılıyor.
     Delegelerin büyük beğenisini kazanan belgesel, Biz dünyayı bu amaç için birleştirmek istiyoruz. Bize katılır mısınız- sloganıyla sona eriyor.
    
     Muhabir: Paris
     Yayıncı: Göksel Sözer
<< Önceki Haber EXPO 2020 evsahipliği için aday kentler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER