Eynal Kaplıcalarına termal otel yapılacak

Eynal Kaplıcalarına termal otel yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkılan Eynal Kaplıcalarındaki termal otelin yerine yeni otel inşa edileceğini bildirdi.
     Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkılan otelin yatak kapasitesinin 110 olduğunu, yeni inşa edilecek otelin yatak kapasitesinin ise 150 olacağını belirtti.
     Yeni otel için kısa sürede proje ihalesi düzenleneceği bilgisini veren Karahan, şunları kaydetti:
     Yeşillikler arasında doğal bir ortamda inşa edilecek yeni oteli en kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Depremden önce İl Özel İdaresine ve belediyemize ait iki otelle hizmet veriyorduk. İkisi de depremde hasar gördüğü için yıkıldı. Yıkımın ardından iki otelin bulunduğu alana kaplıcamıza yakışır, yıldızlı otelleri aratmayacak yeni bir termal tesis kazandırmak istedik. Bunun için yaklaşık iki yıldır yaptığımız temaslardan sonuç alamadık. İl Özel İdaresi, 90 yataklı Vilayetler Hizmet Birliğine ait otelin arazisini belediyemize satmak istemedi. Otel yapımı bunun için gecikti. Şimdi belediye olarak kendimize ait otelin bulunduğu alanı biraz daha genişleterek daha iyisini yapmayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eynal Kaplıcalarına termal otel yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER