Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ilk

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi


BURSA (A.A) - Osmanlı döneminde ipek üretimi için kurulmuş 160 yıllık Fabrika-i Hümayunun 2 yıldır konuğu olan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu (MYO), ilk mezunlarını verdi.
     Okulun kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı modacı Faruk Saraçın, Burası tam anlamıyla modanın Oxfordu olacak diye tanımladığı okul, bahçesinde düzenlenen törenle moda tasarımı, işletme, halkla ilişkiler ve dış ticaret bölümlerinden toplam 330 öğrencisini mezun etti.
     Mezuniyet töreninde konuşan MYOnun kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Saraç, Bu okul, Türkiyedeki ilk tasarım MYO ve ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bu bizim için unutulmaz bir mutluluk. Katkısı olan herkese, özellikle çocuklarını bize emanet eden ailelere teşekkür etmek istiyorum. Ben eğitime hiçbir zaman maddi yönden bakmadım. Eğitimi parayla satın alamazsınız. Eğitim usta-çırak ilişkisiyle olur ifadelerini kullandı.
     Geleceğe yönelik eğitimle ilgili planlarından da bahseden Saraç, önümüzdeki yıl İstanbulda bir okul açmayı düşündüğünü açıkladı.
     Mezun olan öğrencilerin tasarımlarından oluşan defilenin de yapıldığı mezuniyet törenine, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve öğrencilerin aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Bursa / Metin Aktaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER