Fatih Projesi

Fatih Projesi -Proje kapsamında pilot okul seçilen Bayburt Anadolu Lisesinde 89 öğrenci ve 25 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı


BAYBURT (A.A) - Fatih Projesi kapsamında pilot okul seçilen Bayburt Anadolu Lisesinde 89 öğrenci ve 25 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Tablet bilgisayarların dağıtım töreni için Bayburt Anadolu Lisesine gelen Vali Hasan İpek, okul müdürü Suat Şenerin makamında bilgisayarları inceleyerek Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğandan bilgi aldı.
     Doğan, Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtaların tüm genel liselere kurulduğunu belirterek, Bunun ikinci ayağında pilot uygulama olarak ilimizdeki iki okulunun 9. sınıfın öğrencileri ile tüm öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin tablet bilgisayar ve akıllı tahta ile yapacakları faaliyetler, hem Bayburt hem de ülke eğitimi çıtasının yükselmesine katkı sağlayacaktır dedi.
     Daha sonra düzenlenen törenle 25 öğretmen ile 9. sınıfta eğitim gören 89 öğrenciye tablet bilgisayarları dağıtıldı.
     Törende öğrencilere öğüt veren Vali İpek, Bu bilgisayarları siz iyi kullanacaksınız, başarınız artacak. Eğer artarsa tüm Türkiyede bu bilgisayarlar dağıtılacak. Bu yüzden iyi çalışmanız ve başarıyı artırmanız gerekiyor. Biz de devlet olarak heveslenelim ve daha çok bilgisayar dağıtalım. Hepinize başarılar diliyorum dedi.
     Tablet bilgisayar alan 9-C sınıfı öğrencisi Zeynep Ataş, mutluluğunu dile getirerek, İnşallah eğitimimiz daha yüksek düzeye çıkar. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
     9-B sınıfı öğrencisi Erkan Polat ise tablet bilgisayarlarına kavuştuklarını belirterek, Umarım dağıtılan tabletler başarımızda daha da etkili olacaktır. Fatih Projesini uygulayanlara ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Fatih Projesi kapsamında Bayburtta 239 öğrenci ve 55 öğretmen olmak üzere toplam 294 adet tablet bilgisayar dağıtılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan - Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER