Fekenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Fekenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü


ADANA (A.A) - Fekenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenle kutlandı.
     Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenler, Kaymakamlık binasında tebriklerin kabulü ve Garnizon Komutanlığının ziyaret edilmesi ile devam etti.
     İlçenin kurtuluşunda görev yapmış olan Arap Alinin mezarının ziyaret edildiği tören, daha sonra şehir stadyumunda sürdü.
     Kaymakam Mehmet Balıkçılar, Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Akgün Baydar, vatandaşların bayramını kutladı. Belediye Başkanı Sel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
     Öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının gösterileri ile tören sona erdi.
     Törene Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan Belediye Belediye Başkanı Kazım Özgan, Aladağ Belediye Belediye Başkanı Yusuf Baş, il genel meclis üyeleri ile Feke ve çevre ilçelerin belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     -Milletvekili Küçükaydının kutlama mesajı-
    
     AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da Fekenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Küçükaydın, mesajında, geçmişte verilen mücadelenin, kahramanlıkların ve yapılan fedakarlıkların öneminin her geçen gün daha da iyi anlaşıldığını ifade etti.
     Küçükaydın şunları kaydetti:
     Bizim tarihimiz büyük acılar ve ardından gelen zaferlerle doludur. Çukurovada ilk kurşun Fekede Bozat gediğinde Kasım 1919da Gizzik Duran ve çetesi tarafından 4 Fransız askerinin öldürülmesiyle atılmıştır. Feke kendi imkanlarıyla bölgesini kurtaran önemli bir şehirdir. Dışarıdan destek almayan bölge insanı tıpkı Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa şehirlerimiz gibi bölgelerini kendi imkanlarıyla kurtarmışlardır. Bu bakımdan Feke ilçemiz de övünülecek bir milli kahramanlık destanına sahiptir. Tüm Feke halkının kurtuluş gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Fekenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER