Güreş

Güreş -Ordu Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü, ilde düzenlenen Yıldızlar Grekoromen Güreş Türkiye Grup Birinciliğinin seremonisinde Güreşsiz Olimpiyat Olmaz yazılı pankart açtı


ORDU (A.A) - Ordu Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü, ilde düzenlenen Yıldızlar Grekoromen Güreş Türkiye Grup Birinciliğinin seremonisinde Güreşsiz Olimpiyat Olmaz yazılı pankart açtı.
     Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Niyazi Erten, güreşin çok önemli bir spor olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Güreş, bizim ata sporumuz, olimpiyatlarda en fazla madalya kazandığımız, dünya ve Avrupa şampiyonlarında her zaman zirveyi zorladığımız bir spor dalı. Dün Gürcistanda Avrupa Şampiyonasında 120 kiloda Taha Akgül Avrupa Şampiyonu oldu. Aynı şampiyonada Avrupa 2nci ve 3üncülerimiz var. Sizler de bu şampiyonları örnek alıp çalışın. İleride bu şampiyonların yerlerini sizler alın dedi.
     Konuşmaların ardından Ordu Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübünce hazırlanan gösteri maçı sunuldu. Gösteride sporcular, dostluğu pekiştiren davranışlar sergiledi. Sporcuların antrenörleri de sarıldı. Gösterinin sonunda antrenörler, Güreşsiz Olimpiyat Olmaz yazılı pankart açtı.
     Ordu Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Alkan, AA muhabirine, güreşin olimpiyatlarda Türkiyeye en fazla madalya kazandıran spor olduğunu, bu branşı korumak istediklerini söyledi.
     Güreşin 2020 Olimpiyatlarından reytinginin düşük olduğu gerekçesiyle çıkartılmasının gündemde olduğunu belirten Alkan, İnşallah yapılan çalışmalar sonucu güreşin olimpiyatlarda varlığını devam ettireceğine inanıyoruz diye konuştu.
     17 ilden 272 sporcunun katıldığı etkinliğin, üç gün süreceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER