Felçli hastaya elektrikli yatak

Felçli hastaya elektrikli yatak -İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 60 yaşındaki felçli hastaya antibakteriyel elektrikli hasta yatağı hediye etti


KAYSERİ (A.A) - İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi, felçli bir hastaya antibakteriyel elektrikli hasta yatağı hediye etti.
     İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ve Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi görevlileri, yaklaşık 7 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonrası felç olan Hatun Avcıyı (60) evinde ziyaret ederek, elektrikli yatak verdi.
     Hatun Avcının eşi Celal Avcı, yardımı yapan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
     Kiralık evde oturduklarını belirten Avcı, Maddi durumumuz iyi olmadığı için eşime 7 yıldır böyle bir yatak alamadık. Ben de hasta olduğum için evde sadece oğlum çalışıyor. O da ancak evin günlük ekmek ihtiyacını karşılayabiliyor. Bu iyiliği yapan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Dr. Yunus Karadağ ise, Kayseride 11 hastanede evde sağlık hizmeti biriminin bulunduğunu söyledi.
     Koordinasyon merkezinin bu yıl ocak ayından itibaren 539 hastaya hizmet sunduğunu belirten Karadağ, şöyle devam etti:
     Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi olarak Kayseride 3 pratisyen hekim, bir sosyal hizmet uzmanı, 2 çağrı merkezi personeli, 2 yazı işleri personeli, 4 sağlık memuru, 4 hemşire, 3 şoför ile hizmet veriyoruz. 444 38 33 numaralı telefon hattının aktif hale gelmesiyle hastaların bize ulaşması daha da kolaylaştı. Şu ana kadar hastalarımızı bin 703 defa evlerinde ziyaret ettik. Hastalara yapılan ziyaretlerde tedavi reçetesi yazılmakta, ilaç enjeksiyonları yapılmakta ve serum takılmaktadır. Yani hastaların sorunlarına göre çözüm ulaştırmaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Felçli hastaya elektrikli yatak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER