FILA Başkanı Martinettiye altın kemer ve

FILA Başkanı Martinettiye altın kemer ve kispet -Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Er Meydanına davet ettiğimiz Martinettiye hediye olarak altın kemer ve kispet hazırladık


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine davet ettiği Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti için altın kemer ve kispet hazırladıklarını söyledi.
     Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında, olimpiyatların ardından dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonları arasında sayılan ve UNESCOnun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 651. randevusuna sayılı günler kaldığını belirtti.
     Tüm dünyada ilgiyle izlenen yağlı güreşlere bu yılda seçkin konukların davet edildiğini ifade eden Sedefçi, Kırkpınarın çok renkli görüntülere sahne olacağını kaydetti.
     FILA Başkanı Martinetti ve olimpiyat şampiyonu Mahmut Demiri Kırkpınara davet ettiğini anlatan Sedefçi, şunları söyledi:
     Er Meydanına davet ettiğimiz Martinettiye hediye olarak altın kemer ve kispet hazırladık. Dünya olimpiyat şampiyonumuz Demire de kispet yaptırdık. Eğer Martinetti kabul ederse, Er Meydanında Mahmut Demir ile kispetleri giydirip kısa bir gösteri güreşi yaptırmak gibi bir düşüncem var. Demir arkadaşımız kabul etti. İkisini de Kırkpınarda görmekten büyük mutluluk duyacağız.
     Sedefçi, konuşmasının ardından Martinetti için hazırlanan altın kemer ve kispeti gazetecilere gösterdi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber FILA Başkanı Martinettiye altın kemer ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER