Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısı

Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısı -AGİD üyeleri, Filipinler Büyükelçisi Alarilla ile bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
     AGİD Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Filipinlerin Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla, Filipinlerde genç bir nüfus olduğunu ve yaş ortalamasının 21 olduğunu söyledi.
     Türkiyenin ticareti Avrupa ve Orta Asya ülkeleriyle yaptığını belirten Alarilla, kendilerinin de Endonezya, Çin gibi yakın ülkelerle ticaret yaptıklarını kaydetti. Alarilla, Türk zeytin yağlarını, unlarını bizim marketlerimizde görebilirsiniz. Türkiye ile ticari ilişkilerin büyümesi için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız dedi.
     Filipinlerin bir dönem ekonomik problemler yaşadığını anlatan Alarilla, son dönemde ise ekonomilerinin istenen seviyeye ulaştığını belirtti. Farklı ülkelerden bir çok yatırımcının Filipinlerden yer aldığını kaydeden Alarilla, Türk işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı.
     AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı ise Antalyada iş adamlarına yönelik ülke tanıtım toplantıları düzenlediklerini bildirdi. Amaçlarının tanıttıkları ülkelerde üyelerinin yatırım yapmasına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Taşçı, Filipinlerin bir turizm ülkesi olarak Antalya ile benzer yönleri olduğuna işaret etti.
     Filipinler ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini vurgulayan Taşçı, AGİD 350 üyesiyle Antalyanın en büyük iş dünyası ve sivil toplum kuruluşudur. Türkiyenin dış ticaret hacmini artırırken, Antalyanın da ihracatta söz sahibi olan bir şehir olması için gayret içindeyiz dedi.
     Türkiye Filipinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Karabulut da Filipinlerde ticari fırsatlar, ihraç ve ithal edilebilecek ürünler konulu sunum yaptı. Karabulut, dünyadaki bin şirketin 700ünün çağrı merkezlerinin Filipinlerde olduğunu hatırlattı. Karabulut, Türkiyenin Filipinler ile 300 milyon dolar olan ticaret hacmini artırması gerektiğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı ve Filipinler Büyükelçisi Marilyn Alarilla birbirlerine hediyeler verdi.
     (MUH-GÜÇ)
<< Önceki Haber Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER