Film afişlerini minyatür tekniğiyle yorumladı

Film afişlerini minyatür tekniğiyle yorumladı -Dumlupınar Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu Paltanın minyatür teknikle eski film afişlerine yeni yorum katarak yaptığı afişler ilgi görüyor


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölümü mezunu Murat Paltanın minyatür teknikle eski film afişlerine yeni yorum katarak yaptığı film afişleri ilgi görüyor.
     GSF Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Metin Paltanın geleneksel Osmanlı motifleri ve minyatür tekniğiyle çağdaş batılı sinema afişlerini yeniden yorumladığı, bu deneysel çalışmaya 2 yıl önce fakültelerinde başladığını kaydetti.
     Paltanın aldığı olumlu tepkilerin ardından aynı tekniği kullanarak daha fazla film posteri geliştirdiğini ifade eden Doç. Dr. Mercin, şöyle konuştu:
     Fakültemizin mezunu Metin Paltanın, bitirme tezi olarak hazırladığı film afişleri Türkiye ve dünyada ses getirdi. Paltanın eserleri Huffington Post ve Slate Magazine gibi dünyaca ünlü magazin dergilerinde de yayınlandı. Paltanın yaptığı Kill Bill çalışmasının, Miramaxın resmi sitesinin açılışında Tarantino Osmanlı döneminde tanıtımıyla yayınlanması dünyada büyük ses getireceğinin kanıtıdır. Böyle öğrencilerimizden gurur duyuyoruz. Buna benzer çalışmalar üniversitemiz adına gurur verici. DPÜ GSFye rektörlüğün sunduğu imkanları boşa çıkarmak istemeyiz. Buna benzer çalışmalarla üniversitemizin ne kadar kaliteli bir yer olduğunu Türkiye ve dünyaya duyurma fırsatı buluyoruz.
     Doç. Dr. Mercin, bugüne kadar 11 film için Osmanlı minyatürleri tarzında poster hazırlayan Paltanın ilk olarak Osmanlı Star Wars çalışması olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Film afişlerini minyatür tekniğiyle yorumladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER