Fındık

Fındık-Sen Genel Başkanı Yaşar: -Tacirler ve ihracatçılar fındık fiyatlarındaki düşüşleri üzerlerine almıyorlar


GİRESUN (A.A) - Fındık-Sen Genel Başkanı Kutsi Yaşar, fındık fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Piyasa Denetleme Kurulu ve Rekabet Kurumunca tacirlerin ve ihracatçıların incelemeye alındığını hatırlatarak, uygulamaya karşı tepki oluşturmaya çalışılmasının anlaşılır olmadığını bildirdi.
     Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, tacirler ve ihracatçıların fındık fiyatlarındaki düşüşte paylarının olmadığını düşündüklerini savundu.
     Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2011 yılında 70 bin ton fındığı ihracatçıların talebi doğrultusunda satışa sunduğunu ileri süren Yaşar, şunları kaydetti:
     Bu satışa rağmen 2011 yılı rekoltesinin dünyada ve Türkiyede az gerçekleşmesinden dolayı fiyatlar 7,80 lirayı görmüştü. 2012 yılı fındık rekolte tahminin yükseklerde olması akabinde TMOnun stoklarında yağlık fındık olarak bırakılmış 90 bin ton kadar 2008 yılı fındığının ihracatçıların talebi üzerine piyasaya servis edilmesi fiyatları 5 lira bandına kadar geriletmiş, böylelikle yeni sezonun fiyat ayarlamaları yapılmamış mıydı- Tacirler ve ihracatçılar fındık fiyatlarındaki düşüşleri üzerlerine almıyorlar.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER