Fındıklı Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı

Fındıklı Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Gürkan: Tüm meyvelerimizi organik olarak yetiştirmeyi ve sertifikalandırdıktan sonra da pazarlamayı hedefliyoruz


RİZE (A.A) - Fındıklı Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Gürkan, tüm meyveleri organik olarak yetiştirmeyi ve sertifikalandırdıktan sonra da pazarlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Gürkan, yaptığı açıklamada, birliğin iki yıl süren çalışmalar sonucunda kurulduğunu belirterek, İlçede yetiştirilen tüm meyvelere üretim, gübreleme, depolama, pazarlama ve sertifikalandırma hizmeti yaparak, üreticilerin emeklerinin korunması için çalışma yürütüyoruz dedi.
     Yetiştirdikleri ürünleri değerlendirmek için 3 bin tonluk soğuk hava deposu yapmayı planladıklarını ifade eden Gürkan, şunları söyledi:
     Tüm meyvelerimizi organik olarak yetiştirmeyi ve sertifikalandırdıktan sonra da pazarlamayı hedefliyoruz. Yetiştirdiğimiz yan ürünlerimiz için de patent alacağız. İlçede yetiştirilen ürünler teşhiri ve satışı için bir reyon açacağız. Ayrıca tüm üreticilerimize hitap eden bir internet sitesi kuracağız. Yapılacak bu çalışmalarla birliği daha da geliştireceğiz.
     Gürkan, birliğin üye sayısının 70e ulaştığını kaydetti.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Fındıklı Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER