Fındıkta rekolte düşebilir

Fındıkta rekolte düşebilir -Düzce Ziraat Odası Başkanı Öztürk: -Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, fındıkta rekolte kaybına neden olabilir


DÜZCE (A.A) - Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin fındıkta rekolte kaybına neden olabileceğini söyledi.
     Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık ağaçlarının sıcak havaya aldanarak erken çiçek açtığını anlattı.
     Valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile fındık konusunda ortaklaşa çalışma yaptıklarını, el ilanları dağıtarak çiftçileri bilgilendirdiklerini belirten Öztürk, üreticilere don olaylarına karşı önlem almalarını tavsiye etti.
     Rekolte kaybının fındık fiyatlarını etkileyeceğine işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:
     Hükümetimiz çiftçimize 2012 yılında dönümüne 150 lira, 2013 yılında 160 lira, 2014 yılında ise 170 lira destek vereceğini açıkladı. Bu, çok önemli bir gelişmedir. Türkiyede fındık üretiminin yüzde 10unu karşılayan Düzcenin daha fazla ne yapabileceğini konuşması gerekiyor. Giresun ve Ordu, fındıkla ilgili Karadenizi ayırıyorlardı. Ordunun büyükşehir olması, bizim fındıkla ilgili daha verimli adımlar atmamızın gerektiğini de gösteriyor.
     FİSKOBİRLİKin durumu da malum. Sıkıntıları devam etmekte ve üreticiye bir katkısı yok. Düzcede bir üretici birliği kurulabilir. Farklı çalışmalarla fındıkla ilgili atılım oluşturulabilir.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fındıkta rekolte düşebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER