Finlandiya Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı

Finlandiya Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı -Finlandiya Büyükelçisi Vaskunlahti: Finlandiyanın Türkiyede beş fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Fahri konsolosluk ağımız, yeni açılan Antalya ve Alanya fahri konsolosluklarımız


ANTALYA (A.A) - Finlandiya Antalya Fahri Konsolosluğu hizmete açıldı.
     Talya Convention Centerda düzenlenen törene, Finlandiya Büyükelcisi Nina Vaskunlahti, Finlandiyanın Ankara Konsolosu Tarja Parkkinen, Finlandiya Antalya Fahri Konsolosu Koray Turan, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve davetliler katıldı.
     Finlandiya Buyukelçisi Nina Vaskunlahti, törende yaptığı konuşmada, Finlandiyadan Antalyaya gelen çok sayıda turistin olduğunu söyledi. Ülkelerinden gelen turistlerin karşılaşabileceği sorunların çözümü için fahri konsolosluğun açılmasının isabetli olduğunu belirten Vaskunlahti, Diplomatik misyonlarımızla birlikte Finlandiya Fahri Konsolosluğu, Türkiye ile Finlandiya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri tanıtma ve Finlandiyanın yurt dışındaki imajının güçlendirilmesinde rol alır. Finlandiya vatandaşlarına danışmanlık ve rehberlik hizmeti verir, yerel yetkililerle kurulan temaslarda onlara yardımcı olur. Finlandiya, dünya çapında 400den fazla fahri konsoloslukta temsil edilmektedir. Finlandiyanın Türkiyede beş fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Fahri konsolosluk ağımız, yeni açılan Antalya ve Alanya fahri konsolosluklarımız ile daha da güçlenmiştir diye konuştu.
     Koray Turan ise kendisini böyle onurlu bir göreve layık gördükleri için çok mutlu olduğunu ve bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini belirterek, konsolosluğun yetki alanının Antalya merkez, Elmalı, Finike, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca ve Serik ilçeleri olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Okan Özer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Finlandiya Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER