Fırat EPSAŞtan uyarı

Fırat EPSAŞtan uyarı


MALATYA (A.A) - Fırat Elektrik Perakende Satış AŞ (EPSAŞ), son ödeme tarihi geçmiş faturalar için enerji kesme işleminin uygulanmasına devam edileceğini bildirdi.
     Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca yayımlanan dağıtım ve perakende satış şirketlerince uygulanması zorunlu olan Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerinin, tüm elektrik aboneleri için geçerli olduğu, aboneler arasında herhangi bir ayrım gözetilmeksizin uygulandığı ifade edildi.
     İl, ilçe ve köylerde aylık, 2 aylık ve 3 aylık dönemlerde sayaçlar okunarak faturalandırıldığı ve 10 gün ödeme süresi verildiği hatırlatılan açıklamada, son ödeme tarihine kadar faturasını ödemeyen abonelere takip eden 5 gün içerisinde ihbarname bırakılarak 7 gün ek süre verildiği ve borcun ödenmemesi durumunda enerjinin kesileceğinin bildirildiği aktarıldı.
     Açıklamada, Fırat EPSAŞ Müdürü Haluk Özpekin değerlendirmelerine de yer verildi. Buna göre, Özpek, prosedürlere uygun olarak elektrik tüketmenin hem yasal bir zorunluluk hem de faaliyetleri birbiriyle ilişkili kurum ve kuruluşlarla elektrik abonelerinin haklarına saygının bir gereği olduğunu kaydetti.
     Usulüne uygun biçimde elektrik enerjisi tüketen ve faturalarını düzenli ödeyen abonelerin haklarına saygı gösterme, adil bir perakende satış faaliyeti yürütmenin hizmet anlayışları gereği olduğunu belirten Özpek, "Bugün sadece Fırat EPSAŞ bölgesinde 80 milyon liranın üzerinde son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemiş elektrik tüketim faturaları bulunmaktadır. Bu ödemeler tahsil edilmediğinde hem düzenli olarak ödemelerini gerçekleştiren abonelerimiz mağdur olmakta hem de TETAŞ, TEİAŞ gibi elektriği temin ettiğimiz kuruluşlara yaptığımız ödemeler bizi zor durumda bırakmaktadır" ifadelerini kullandı.
     Hizmet sürekliliğinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, elektrik tüketim borçlarına ilişkin olarak herhangi bir borç öteleme ya da silme gibi bir uygulama yapılmadığını ifade eden Özpek, borçların tahsili için gerekli tüm yasal işlemler yapılarak son ödeme tarihi geçmiş faturalar için kesme işlemi uygulanmaya devam edileceğini bildirdi. Özpek, durumlarını resmi evrakla belgelemeleri ve bu belgelerle şirkete başvurmaları halinde solunum cihazı, diyaliz makinesi, yaşam destek ünitesi gibi elektriğe bağlı hayati önemdeki cihazlar kullanan abonelere gerekli kolaylıkların sağlanacağı, ayrıca geriye dönük son bir yıllık tüketim faturalarını düzenli ödeyen aboneler için de bu istisnaların geçerli olduğu ve kesme işleminin yalnız bu aboneler için bir ay süreyle ertelenebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Fırat EPSAŞtan uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER