Fırıncılara hijyen eğitimi

Fırıncılara hijyen eğitimi


BARTIN (A.A) - Bartında fırıncılara hijyen eğitimi verilmeye başlandı.
     Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, müdürlük konferans salonunda düzenlenen eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, ilgili mevzuatlar gereği ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personellerin genel hijyen eğitiminden geçirilerek hijyen eğitim belgesi almasının zorunlu olduğunu belirtti.
     Müdürlükleri koordinatörlüğünde düzenlenen eğitimle, ürün sürüm standartlarını yükseltme ve halkın bilinçli ellerden hizmet almasını sağlamanın amaçlandığını anlatan Bayram, şunları kaydetti:
     Hijyenik, sağlıklı ve temiz gıda üretimi hem mecburi, hem de vicdani bir zorunluluktur. Sağlıksız gıda üretene, bilerek merhamet göstermeye hakkımız yoktur. Bartında göreve başlayalı iki ay kadar oldu ve ilimizi bu alanda başarılı gördüm. Tabi, üretimde hijyeni daha ileri getirmek için bu tür eğitimler düzenleniyor. Toplumun sağlığı bizim elimizde. Yapılacak bir hata, o ekmeği yiyecek olan birçok insanı olumsuz etkileyecektir. O yüzden dikkatli olmamız gerekiyor.
     Gıda ve Yem Şube Müdürü Aytekin Yıldırım ile müdürlükte görevli gıda ve ziraat mühendislerince verilen 286 kişinin katıldığı eğitimin 2 gün süreceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Fırıncılara hijyen eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER