FKA, Shannon Kalkınma Ajansıyla kapasite geliştirme

FKA, Shannon Kalkınma Ajansıyla kapasite geliştirme programı düzenledi


MALATYA (A.A) - Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), İrlandanın bölgesel kalkınma ajansı Shannon Kalkınma Ajası uzmanlarının katılımıyla kapasite geliştirme ve eğitim programı gerçekleştirdi.
     FKAdan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 günlük program süresince iş ve sanayi altyapıları, turizmde ürün geliştirme ve kariyer planlama temaları üzerinde duruldu. Eğitimlerin yanı sıra gezilerin de düzenlendiği programda, Shannon Kalkınma Ajansından uzmanlar Eugene Brennan ve Paul Deegan Malatyanın çeşitli tarihi ve turistik yerleriyle FKAnın desteklediği proje sahalarını görme şansı buldu.
     Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki geleneksel Malatya kerpiç evlerini, Aslantepe Açık Hava Müzesini ve Battalgazideki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile Ulu Camiyi ziyaret eden İrlandalılar, ayrıca Akçadağdaki Levent Vadisi seyir terası ve Darendedeki Somuncu Baba, Tohma Kanyonu ve Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesini gezen uzmanlar, Malatyanın turistik anlamda potansiyelinin beklediklerinden çok yüksek olduğunu, FKAnın kısa sürede turizm ürünleri geliştirme konusunda büyük mesafe katetmiş olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber FKA, Shannon Kalkınma Ajansıyla kapasite geliştirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER