Foçada üç çiftçinin öldürülmesi

Foçada üç çiftçinin öldürülmesi -İzmir Emniyet Müdürü Bilkay, 7 Ağustosta Foçanın Yeni Bağarası köyünde cesetleri bulunan üç çiftçinin, Şanlıurfanın Viranşehir ilçesinde ölü ve yaralı ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerince öldür


İZMİR (A.A) - İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Foçada askeri araca yönelik terör saldırısını gerçekleştiren ve Viranşehirde 1i ölü, 1i yaralı ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerinin, 7 Ağustosta Foçada cesetleri bulunan üç çiftçinin katil zanlıları olduğunu açıkladı.
     İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Foçanın Yeni Bağarası köyünde 6 Ağustosta kaybolan ve 7 Ağustosta bölgedeki bir tarlada başlarından ve karınlarından vurulmuş olarak ölü bulunan Yusuf Kafalı (59), Zekeriya Toplu (55) ve Bahri Şirinin (46) katil zanlılarının, Foçada askeri aracın geçişi sırasında saldırı düzenleyen terör örgütü PKK üyeleri olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
     Bilkay, Foçadaki terör saldırısının ardından geçtiğimiz günlerde Şanlıurfanın Viranşehir ilçesinde 1i ölü, 1i yaralı ele geçirilen 2 terör örgütü üyesinin kullandığı silahlardan çıkan mermi kovanlarının Viranşehirden getirilerek İzmirde karşılaştırıldığını belirterek, yapılan soruşturma sonucu, üç çiftçinin bu terör örgütü üyeleri tarafından öldürüldüğünün saptandığını kaydetti.
     Bilkay, çiftlerin öldürülmesinin ardından olayın aydınlatılmasına yönelik titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:
     Viranşehirden kovanlar istendi. Buradakilerle karşılaştırdık. Karşılaştırma sonucu, terör örgütü üyelerinin, üç kişinin öldürüldüğü cinayetin failleri oldukları tespit edildi. Bu yönde şüphemiz vardı. Soruşturma ve çalışmalar detaylı şekilde yürütüldü. Faili meçhul olay aydınlatıldı. Bu, İzmir polisinin başarısıdır.
     Foçanın Maltepe köyünden 6 Ağustosta birlikte ayrılan Yusuf Kafalı ve Zekeriya Toksuz ile Yeni Bağarası köyünden aynı gün ayrılan Bahrin Şirinden haber alınamamış, üç çiftçi, bölgedeki bir tarlada başlarına ve karınlarına isabet eden 3er kurşunla öldürülmüş olarak bulunmuştu.
    
     Muhabir: Muammer Başkan / Seyhan Kurtman
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Foçada üç çiftçinin öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER