Foça Bağarasında atıksu arıtma tesisi hizmete

Foça Bağarasında atıksu arıtma tesisi hizmete açıldı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Bağarası Atıksu Arıtma Tesisini törenle hizmete açtı.
     Tesisin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Aliağa Belediye Başkan Turgut Oğuz, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile vatandaşlar katıldı.
     Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2005-2006 döneminde devreye aldıkları tesisin 1 milyon liraya yakın para harcanarak, makine ve ekipman takviyeleri ile dünyanın kabul ettiği ileri biyolojik atıksu arıtma seviyesine çıkarıldığını belirtti.
     Kocaoğlu, Şu anda 21 ilçe içinde arıtması olmayan ilçemiz yok. İlçe arıtmalarına toplayamadığımız arıtmaları da burada, Maltepede, Helvacı Türkellinde toplayacağız. Emiralemi inceleyeceğiz dedi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinin 13ü ileri biyolojik arıtma olmak üzere toplam 24 arıtması olduğunu ifade eden Kocaoğlu, İzmirin çevre konusunda dünyanın önde gelen sürdürülebilir kentleri arasında yer alması için çalıştıklarını anlattı.
     Kocaoğlu, kent dönüşümü konusunda vatandaşı korumaya yönelik en çok proje yapan belediye olduklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Foça Bağarasında atıksu arıtma tesisi hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER